Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Μαρ-2021 07:50

  Majar: Ποια είναι η εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη που ξεχώρισαν οι Financial Times

  Majar: Ποια είναι η εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη που ξεχώρισαν οι Financial Times
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Δανάης Μαραγκουδάκη

  Μια εταιρεία με ιστορία που ξεκινά το 1978 και ιδρύθηκε από τα αδέρφια Γιάννη και Γιώργο Ματζαρίδη κατάφερε να μπει στη λίστα με τις 1.000 Ταχύτερα Αναπτυσσόμενες Εταιρείες στην Ευρώπη για το 2021 των Financial Times.

  Η Majar από τη Θεσσαλονίκη που έχει ως κύριο αντικείμενο τη μεταπώληση και διανομή προϊόντων τεχνολογίας διοικείται σήμερα από τα τέσσερα παιδιά των αδερφών Ματζαρίδη, με καθένα απ’ αυτά να έχει αναλάβει κι έναν τομέα ευθύνης. 

  Όπως ανέφερε στο Capital.gr ο Αντώνης Ματζαρίδης, στην εποχή της κρίσης η Majar επέλεξε το άνοιγμα σε αγορές του εξωτερικού. "Εμείς από το 2000 είμαστε εξωστρεφής επιχείρηση, ενώ από το 2015 και μετά δώσαμε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση σ’ αυτή την εξωστρέφεια αναπτύσσοντας πελατολόγιο σε αγορές εκτός Ελλάδος. Με αυτόν τον τρόπο μπορέσαμε και αναπτυχθήκαμε και σε τζίρο και βρήκαμε συμπληρωματικά προϊόντα αυτών που είχαμε ήδη για τους πελάτες". 

  "Το 2015 η εταιρεία είχε περίπου 3,5 εκατ. τζίρο και το 2020 κλείνουμε με τζίρο στα 13,1 εκατ. ευρώ", ανέφερε ο κ. Ματζαρίδης. "Έχουμε υλοποιήσει έργα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο CERN, είμαστε πιστοποιημένοι προμηθευτές του ΔΟΜ (Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης), σε αμερικάνικες πρεσβείες, στον αμερικάνικο στρατό", αναφέρει ο επιχειρηματίας.

  Τζίρος που ξεπερνά τη μέση απόδοση του κλάδου

  Το 2019 ο κύκλος εργασιών της Majar αυξήθηκε κατά 48,95% και ανήλθε σε 10 εκατ. ευρώ έναντι των 6,7 εκατ. ευρώ το 2018, πολύ πάνω από τη μέση απόδοση του κλάδου. Η αύξηση αυτή επήλθε μέσω εξαγωγών σε νέες δραστηριότητες και τομείς, με την ανάπτυξη νέου πελατολογίου, είτε θεσμικούς με συμβόλαιο όπως οργανισμούς και πολυεθνικές είτε με άλλους πελάτες – flagships όπως αλυσίδες ξενοδοχείων.

  Οι πωλήσεις ηλεκτρικών ειδών και λοιπών εμπορευμάτων εσωτερικού έφτασαν τα 3,3 εκατ. ευρώ και οι αντίστοιχες του εξωτερικού στα 6,6 εκατ. ευρώ. Η αύξηση των πωλήσεων προήλθε κυρίως από τις εξαγωγές που πραγματοποίησε η εταιρεία στο 2019, οι οποίες αυξήθηκαν σε ποσοστό 65,58% έναντι του 2018, ενώ οι πωλήσεις προς το εσωτερικό της χώρας αυξήθηκαν κατά 24,30% και τα έσοδα από υπηρεσίες 36,61%.

  Α. Ματζαρίδης: "Είναι μια διάκριση στην οποία στοχεύσαμε”

  Αναφορικά με τη διάκριση ο κ. Ματζαρίδης σημείωσε: "Είναι πάρα πολύ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ειδικά απέναντι στους ιδρυτές της εταιρείας, στους οποίους την αφιερώνουμε. Είναι μια διάκριση στην οποία στοχεύσαμε. Στόχος μας είναι η περαιτέρω εδραίωση με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο πωλήσεων ή αντίστοιχων διακρίσεων. Μόνο χαρά και αισιοδοξία μας γεμίζει για τα επόμενα χρόνια".

  Σχετικά με τις δραστηριότητες της εταιρείας ο κ. Ματζαρίδης τόνισε πως "η εταιρεία αντιπροσωπεύει κατασκευαστές του εξωτερικού έχοντας την αποκλειστική διανομή για την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης κι έχει ένα δίκτυο μεταπωλητών συνεργατών μέσω του οποίου η εταιρεία προχωρά σε διάφορα projects παγκοσμίως που αφορούν την ψηφιακή σήμανση".
  Στα μελλοντικά σχέδια ο κ. Ματζαρίδης εντάσσει "την εδραίωση στις αγορές που είμαστε, την επέκταση και σε άλλες αγορές - στόχους που έχουμε θέσει παρά τις δυσκολίες και τη μεταβλητότητα της εποχής. Επίσης, σίγουρα ορμώμενοι και από την επικαιρότητα που έχει το digital information και τον COVID-19 να μπορέσουμε να εδραιωθούμε σε τομείς όπως το ΑΙ και τα robotics".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ