Η Lamda Development επενδύει σε startup ταχυμεταφορών

Τρίτη, 02-Μαρ-2021 07:48

Η Lamda Development επενδύει σε startup ταχυμεταφορών

Του Κώστα Κετσιετζή

Στην startup εταιρεία Stoferno.gr, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του online delivery και των ταχυμεταφορών επένδυσε πρόσφατα η Lamda Development.

Ειδικότερα, η εισηγμένη εταιρεία προχώρησε σε επένδυση 300.000 ευρώ αποκτώντας το 27,27% της πλατφόρμας που ίδρυσαν το 2020 οι Δημήτρης Λυκούρης (CEO), Νίκος Κουσαθανάς (CTO) και Γιώργος Μούλτος (CFO). Οι τρεις τους μάλιστα συμπεριλήφθηκαν στη  λίστα Forbes "30 κάτω των 30" Greece 2021”.

H Stoferno.gr δραστηριοποιείται σε δυο τομείς: υπηρεσίες delivery από τοπικές επιχειρήσεις και last-mile ταχυμεταφορές courier μέσα στην πόλη. Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα διαθέτει Marketplace τοπικών επιχειρήσεων κάθε κατηγορίας όπως φαρμακεία, παντοπωλεία, pet shop, είδη τεχνολογίας κ.α. προσφέροντας delivery από αυτά ακόμα και εντός της ώρας. Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι διαθέσιμη στα Βόρεια προάστια της Αθήνας.

Ωστόσο η υπηρεσία courier είναι αυτή που λόγω της πανδημίας έχει και τη μεγαλύτερη ζήτηση αυτό το διάστημα. Η Stoferno.gr διαθέτει άδεια παροχής Ταχυδρομικών Υπηρεσιών/ Ταχυμεταφορών και λειτουργεί ως εταιρεία courier καλύπτοντας το Λεκανοπέδιο Αττικής.

Εκτός από τον στόλο οχημάτων και οδηγών που διαθέτει η εταιρεία αναπτύσσει και το δικό της λογισμικό το οποίο επιτρέπει την βελτιστοποίηση των διαδρομών αλλά και επιπρόσθετες υπηρεσίες.

Η υπηρεσία παρέχει real time εντοπισμό του διανομέα στον χάρτη, καθώς και εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης για τον αποστολέα και τον παραλήπτη και εξυπηρετεί επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο του e-commerce, αλλά και υπηρεσίες που έχουν καθημερινές ανάγκες άμεσων ταχυμεταφορών εγγράφων και δεμάτων.

"Μια υπηρεσία που μας διαφοροποιεί είναι ότι από την αρχή δίνουμε τη δυνατότητα παρακολούθησης του δέματος και αυτό σημαίνει αποσυμφόρηση στο τηλεφωνικό κέντρο τόσο το δικό μας, όσο και του καταστήματος που συνεργάζεται μαζί μας, γιατί οκτώ στις δέκα κλήσεις έχουν να κάνουν με το που βρίσκεται η παραγγελία”, σημειώνει στο Capital.gr ο Δημήτρης Λυκούρης, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του StoFerno.gr.

Η επένδυση της Lamda

Όπως αναφέρει ο κ. Λυκούρης η εταιρεία μέχρι την επένδυση της Lamda Development αναπτυσσόταν οργανικά. "Είδαμε ότι χρειαζόμαστε κάποιον επενδυτή για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη των υπηρεσιών που προσφέρουμε, δεδομένης και της ζήτησης που αυξάνεται λόγω της πανδημίας και η Lamda Development ανταποκρίθηκε”, δηλώνει.

Ήδη η Stoferno.gr προχώρησε στην εκμίσθωση αποθηκευτικών χώρων επιφάνειας 500 τμ στη Μεταμόρφωση, ενώ έχει διπλασιάσει τον αριθμό των μεταφορέων της στους 60. Παράλληλα βρίσκεται στη διαδικασία προσλήψεων αναζητώντας άτομα τόσο για το λειτουργικό κομμάτι, όσο και για την ανάπτυξη του λογισμικού.

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα ο κ. Λυκούρης αναφέρει ότι υπάρχει σκέψη για επέκταση των δραστηριοτήτων, αλλά αυτό είναι κάτι που θα γίνει προσεκτικά. "Δεν θέλουμε να θυσιάσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας για χάρη μιας γρήγορης ανάπτυξης.

Η ποιότητα είναι αυτή που μας διαφοροποιεί”, δηλώνει ο ίδιος αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η διαδικασία πρόσληψης για έναν διανομέα ολοκληρώνεται σε τρία στάδια.

kostaskets@capital.gr