Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 28-Φεβ-2021 08:30

  Οι εκπλήξεις στο νέο δ.σ. του ECR και ο... rookie

  Οι εκπλήξεις στο νέο δ.σ. του ECR και ο... rookie
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Ανατροπές έφεραν οι πρόσφατες εκλογές στο νέο διοικητικό συμβούλιο του ECR Hellas, ενός οργανισμού που συνδέει το λιανεμπόριο με τους προμηθευτές, έχοντας ως τακτικά και έκτακτα μέλη του τους σημαντικότερους κρίκους αυτής της αλυσίδας. 

  Η μεγάλη έκπληξη είναι ότι στο νέο διοικητικό συμβούλιο δεν κατάφεραν να μπουν, με εκπροσώπους τους, οι Ελαΐς Unilever Hellas, Coca Cola 3E και Johnson & Johnson. Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο είναι η αλλαγή στην "κεφαλή” του ECR μετά από έξι χρόνια όπου το "τιμόνι” είχαν οι κ.κ. Αριστοτέλης Παντελιάδης και Χρήστος Τσεντεμεΐδης. 

  Εξίσου, αν όχι μεγαλύτερο, ενδιαφέρον έχει όμως η συντριπτική αποδοχή της υποψηφιότητας της Χριστίνας Χαλκιαδάκη (Χαλκιαδάκης), η οποία έλαβε και τις περισσότερες ψήφους αλλά και η είσοδος με την πρώτη στο διοικητικό συμβούλιο του "rookie” Παναγιώτη Αδαμαντιάδη (Alfa Pastry Αθ. Κουκουτάρης ΑΕΒΕ) ο οποίος συμμετείχε τόσο ο ίδιος όσο και η εταιρεία που εκπροσωπεί πρώτη φορά ως υποψήφιος σε εκλογές του ECR.   

  Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ECR, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης του οργανισμού μέσω τηλεδιάσκεψης, πρόεδρος από τους λιανέμπορους αναδείχθηκε ο Βασίλης Σταύρου της ΑΒ Βασιλόπουλος και από τους προμηθευτές ο Αλέξανδρος Δανιηλίδης της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, γενικός γραμματέας ο Μιχάλης Φανδρίδης και ταμίας ο Κώστας Μαυροειδής από την αλυσίδα ΠΕΝΤΕ ΑΕ - Γαλαξίας.

  Μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου από τον κλάδο του λιανεμπορίου αναδείχθηκαν οι κ.κ. Τέλης Θανόπουλος (Δ. Θανόπουλος ΑΕ), Αριστοτέλης Παντελιάδης (METRO), Λάμπρος Παπακοσμάς (Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη), Σάββας Τορτοπίδης (Μασούτης) και Χριστίνα Χαλκιαδάκη (Χαλκιαδάκης). Από τη βιομηχανία/προμηθευτές τα μέλη στο νέο δ.σ. του ECR είναι οι κ.κ. Παναγιώτης Αδαμαντιάδης (Alfa Pastry), Ερμιόνη Γεωργουλάκη (P&G), Άρης Ζούμπος (ΑΜΒΥΞ), Γιάννης Παπαχρήστου (Chipita), Νίκος Πράπας (Nestle Hellas) και Χρήστος Τσεντεμεΐδης (Ορίζοντες). Από το Πανεμπιστήμιο μέλη στο νέο δ.σ. είναι οι κ.κ. Γιώργος Δουκίδης (καθηγητής ΟΠΑ) και Κατερίνα Πραματάρη (Αν. Καθηγήτρια ΟΠΑ), ενώ για την ελεκτική επιτροπή εξελέγησαν οι κ.κ. Δημήτρης Αβράσογλου (Bolton Hellas), Θεόδωρος Βεμβέτσος (ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός) και Γιώργος Λωσταράκος (Μπαρμπά Στάθης).     

  Το ECR, στο οποίο εκπροσωπούνται όλες οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και οι προμηθευτές του κλάδου FMCG (ταχυκίνητων κωδικών) καθώς και πανεπιστημιακοί, εστιάζει στην προώθηση της εθελοντικής συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών ταχέως κινούμενων καταναλωτικών προϊόντων, δηλαδή λιανεμπόρων και προμηθευτών. Ενώ στόχος του είναι η ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών, σε μη ανταγωνιστικά θέματα, με στόχο μία αποτελεσματικότερη αλυσίδα ζήτησης και τροφοδοσίας, που θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις των καταναλωτών, όπως αναφέρεται στον διαδικτυακό του τόπο. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ