Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Φεβ-2021 12:33

  Τις 22 έφτασαν οι εταιρείες προϊόντων υγείας που στηρίζουν τη δωρεά φαρμάκων και το GIVMED

  Τις 22 έφτασαν οι εταιρείες προϊόντων υγείας που στηρίζουν τη δωρεά φαρμάκων και το GIVMED
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την υγεία λόγω της εξάπλωσης του Covid-19, η στήριξη αυτών που το έχουν περισσότερο ανάγκη είναι υψίστης σημασίας. Το GIVMED, μέσω του προγράμματος "Health Sector for Society”, στοχεύει στην οργανωμένη δωρεά προϊόντων υγείας (φάρμακα, παραφάρμακα, υγειονομικό υλικό, ιατρικός εξοπλισμός κ.α.) από εταιρείες που τα διαθέτουν, προς όφελος κοινωνικά ευπαθών ομάδων.

  Στο δίκτυο του GIVMED συμμετέχουν 118 κοινωφελείς φορείς (κοινωνικά φαρμακεία, γηροκομεία, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, δομές για παιδιά, δομές για πρόσφυγες κ.α.). Άμεσα ωφελούμενοί τους είναι σχεδόν 20.000 άνθρωποι που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και αδυνατούν να καλύψουν τις φαρμακευτικές τους ανάγκες λόγω οικονομικών δυσκολιών. Προσπαθούμε λοιπόν να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα για αυτούς προϊόντα υγείας, διασφαλίζοντας παράλληλα το δικαίωμά τους για μια υγιή ζωή.

  Μέσω ειδικού λογισμικού που έχουμε αναπτύξει για τους κοινωφελείς φορείς του δικτύου μας, γνωρίζουμε κάθε στιγμή τις ανάγκες που υπάρχουν σε φάρμακα. Έτσι, προκύπτει μια αναλυτική λίστα που διευκολύνει τους ιδιώτες να δωρίσουν τα φάρμακα που δε χρειάζονται, ακριβώς εκεί που υπάρχει ανάγκη. Αυτή τη στιγμή οι καταγεγραμμένες ανάγκες σε φάρμακα αριθμούν 59.240 κουτιά, μια μεγάλη ποσότητα που είναι αδύνατο να καλυφθεί από τις δωρεές των ιδιωτών.

  Προκειμένου να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατό περισσότερα προϊόντα υγείας για αυτούς που τα χρειάζονται, γνωρίζοντας παράλληλα ακριβώς τις ανάγκες που υπάρχουν, ερχόμαστε σε επαφή με φαρμακευτικές εταιρείες που παράγουν/διαθέτουν τα είδη αυτά. Το αίτημα δωρεάς προς την εταιρεία αφορά δραστικές ουσίες φαρμάκων και προϊόντα με τη μεγαλύτερη έλλειψη. Συχνά, δίνεται έμφαση στα είδη με κοντινή ημερομηνία λήξης, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν πριν αποσυρθούν από την αγορά και δεν έχουν πια καμία αξία ως κοινωνικό αγαθό. Σημαντικό πλεονέκτημα για τις φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες προϊόντων υγείας είναι η δυνατότητα να δωρίσουν κοντόληκτα είδη άμεσα σε ένα μεγάλο δίκτυο κοινωφελών φορέων. Επιπλέον, η ομάδα του GIVMED αναλαμβάνει τον συντονισμό της διαδικασίας συγκεντρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία από τους ωφελούμενους κοινωφελείς φορείς  διευκολύνοντας έτσι την εταιρεία. Αξίζει να αναφερθούμε και στις περιπτώσεις που η εταιρεία παίρνει την πρωτοβουλία και μας προσεγγίζει η ίδια, θέλοντας να προσφέρει είδη, κοντόληκτα ή μη, και να συνεισφέρει στην πρόσβαση όλων στα φάρμακα που χρειάζονται. 

  Η ανταπόκριση και η θετική διάθεση των εταιρειών έχει οδηγήσει σε εξαιρετικά αποτελέσματα, καθιστώντας το πρόγραμμα "Health Sector for Society” αναπόσπαστο κομμάτι της δράσης μας. Κατά το έτος 2020, δωρήθηκαν 24.600 κουτιά φαρμάκων, συνολικής αξίας 305.000 ευρώ και 21.400 τεμάχια υγειονομικού και άλλου υλικού, συνολικής αξίας 187.000 ευρώ, αποτελώντας το 52% των συνολικών δωρεών μέσω του GIVMED για το ίδιο έτος.

  Παρακάτω οι φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες προϊόντων υγείας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα:

  Bennett Φαρμακευτική Α.Ε. 
  Genepharm Α.Ε.
  Innovis Health Α.Ε.
  Pharmex Α.Ε.
  PLA Pharmaceuticals Α.Ε.
  Γερμανός Medicals
  Κυφίδης Ορθοπεδικά
  Όμιλος Σαράντη
  Ν. Παπαποστόλου Α.Ε.
  Provident Pharmaceuticals
  Servier Hellas
  Verisfield Pharmaceuticals 
  Viofar Ltd.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ