Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Φεβ-2021 10:53

  Μνημόνιο συνεργασίας Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης - Cisco

  Μνημόνιο συνεργασίας Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης - Cisco
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το "Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων" της Cisco ενέκρινε ομόφωνα, κατά την χθεσινή του συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΕΘ.

  "Το Μνημόνιο αποτελεί μία θαυμάσια ευκαιρία για το ΕΕΘ να συμμετέχει στις εξελίξεις που θα φέρουν το αύριο στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία", τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Μιχάλης Ζορπίδης.

  Αυτό, όπως εξήγησε ο Άκης Πούλακας, Πρόεδρος της Επιτροπής Νεανικής Επιχειρηματικότητας και Νεοφυών επιχειρήσεων, που έκανε τις επαφές και την προετοιμασία για το Μνημόνιο, έχει ως σκοπό την προώθηση της συνεργασίας και την ανάπτυξη  της επιχειρηματικότητας μέσω της ενίσχυσης του ψηφιακού μετασχηματισμού και καινοτόμων προγραμμάτων.  Προβλέπει κοινές δράσεις για την ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων πιλοτικών προγραμμάτων και τεχνολογικών λύσεων που σκοπό έχουν την υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών και την ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού.

  Για το σκοπό αυτό θα αξιοποιούνται τεχνολογίες όπως Τεχνητή Νοημοσύνη, Διαδίκτυο των Πραγμάτων, Ανάλυση Μεγάλων Δεδομένων κ.α., ενώ η εφαρμογή τους θα γίνεται σε τομείς όπως ποιότητας ζωής των πολιτών, προστασίας του περιβάλλοντος, πολιτικής προστασίας κ.α.

  Βασικός σκοπός είναι η στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων, μελών του επιμελητηρίου μας καθώς και η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων μαθητών, φοιτητών, ανέργων και επαγγελματιών, που επιθυμούν να αποκτήσουν εφόδια εξειδίκευσης.

  Υπογράφοντας το Μνημόνιο Συνεργασίας τα δύο μέρη συμφωνούν να συνεργαστούν για:
  • Τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, ημερίδων και σεμιναρίων με στόχευση την ανάπτυξη καινοτόμων προγραμμάτων.
  • Την εκπαίδευση και κατάρτιση μέσω της διοργάνωσης προγραμμάτων εκπαίδευσης και επιμόρφωσης σε θέματα τεχνολογιών αιχμής και δημιουργικής οικονομίας.
  • Την δυνατότητα παραχώρησης των εγκαταστάσεων και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την οργάνωση και εκπόνηση μαθημάτων και εκδηλώσεων θεματολογίας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
  • Τη διοργάνωση εθνικών και διεθνών εκδηλώσεων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων που αφορούν στην προβολή, ενημέρωση και διασύνδεση φορέων καινοτομίας.
  • Τη διαμεσολάβηση για την πραγματοποίηση συναντήσεων και την δικτύωση επιχειρήσεων, νεοφυών ομάδων και της επιστημονικής κοινότητας, για την μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας.

  "Help Desk” και εστίαση στο επίκεντρο

  Το ΔΣ στη χθεσινή συνεδρίαση του αποφάσισε ακόμη να προχωρήσει στη δημιουργία ενός σύγχρονου "Help Desk”, μίας ηλεκτρονικής υπηρεσίας η οποία θα παρέχει άμεση υποστήριξη στα μέλη του όταν αυτά αντιμετωπίζουν προβλήματα με κάποια διαδικασία ή δημόσια αρχή.

  "Η υπηρεσία θα μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα και με τη βοήθεια του επιστημονικού δυναμικού του Επιμελητηρίου να παρέχει συμβουλές και υπηρεσίες αλλά και διαμεσολάβηση όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο. Είναι κάτι το οποίο το κάνουμε ήδη, ωστόσο θα πρέπει να πάρει ουσιαστικότερη μορφή αλλά και θεσμική υπόσταση", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λευτέρης Γεωργιάδης, Πρόεδρος της Επιτροπής Αγοράς, που εισηγήθηκε το θέμα.
  Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση, φιλοξενήθηκαν εκπρόσωποι του σωματείου εστιατόρων, καφέ μπαρ και συναφών επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης που ανέλυσαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος. Οι κ.κ. Φιλοκώστας (Πρόεδρος) και Επιτροπίδης (Γεν. Γραμματέας) ζήτησαν τη στήριξη του Επιμελητηρίου μέσα από κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες.  

  Το ΔΣ αποφάσισε να ιδρύσει κοινή ομάδα εργασίας με το Σωματείο, προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα αλλά και οι λύσεις και τα αιτήματα του κλάδου προς την κυβέρνηση.

  Η πρώτη συνάντηση της κοινής ομάδας εργασίας θα γίνει σήμερα Πέμπτη στη 1 μ.μ..

  Τέλος, το ΔΣ του ΕΕΘ αποφάσισε να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανού Μιχάλαρα που τόσο αδόκητα έφυγε από τη ζωή και να διαθέσει συμβολικό ποσό στο μνήμη του προς τη φιλανθρωπική οργάνωση "Make a wish”, αντί στεφάνου, όπως παρακάλεσαν οι οικείοι του.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ