Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Φεβ-2021 08:59

  Μαλαματίνα: Αναβλήθηκε η συζήτηση της αίτησης εξυγίανσης (update)

  Μαλαματίνα: Αναβλήθηκε η συζήτηση της αίτησης εξυγίανσης (update)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11:18

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Αναβλήθηκε τελικά η συζήτηση της αίτησης εξυγίανσης της οινοποιίας Μαλαματίνα που είχε οριστεί να πραγματοποιηθεί για σήμερα στις 09.00, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση.

  Σύμφωνα με κάποιες πηγές η συζήτηση αναβλήθηκε μετά από αίτημα ομάδας προμηθευτών η οποία αντιτίθεται στο σχέδιο εξυγίανσης.

  Άλλες πηγές πάντως υποστηρίζουν ότι η εκδίκαση αναβλήθηκε λόγω των πρόσθετων μέτρων για την πανδημία. 

  Η νέα δικάσιμος θα οριστεί από το δικαστήριο και εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί μέσα στον επόμενο μήνα. 

  Τι προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης 

  Με βάση τη συμφωνία εξυγίανσης, που έχει τη συναίνεση των Piraeus SNF DAC, doValue και Εθνική Τράπεζα και των συνδεδεμένων μερών και υπογράφεται από πιστωτές που εκπροσωπούν το 79,1% (79,4% αν συμπεριληφθούν και τα συνδεδεμένα μέρη) η Μαλαματίνα υπό το νέο καθεστώς θα εμφανίσει καθαρά κέρδη ήδη από τον δεύτερο χρόνο ενώ ο κύκλος εργασιών της προβλέπεται να αυξάνεται σταδιακά με μέσο ετήσιο ρυθμό 3%, και να ανέλθει σε 14,7 εκατ. ευρώ από το ενδέκατο έτος.

  Δηλαδή σε επίπεδα όμοια του 2017 αλλά χαμηλότερα από τα επίπεδα πωλήσεων προ κρίσης και πολύ χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό των 29,2 εκατ. ευρώ που είχε εμφανίσει το 2007. 

  Η νέα εταιρεία αναμένεται να παράγει 5,6 εκατ. λίτρα τελικού προϊόντος το πρώτο έτος λειτουργίας της, όγκος ο οποίος θα αυξηθεί στα 7,5 εκατ. λίτρα από το έβδομο έτος, δηλαδή θα πιάσει τα επίπεδα της περιόδου 2017-2018. Ενώ ο επενδυτής εκτός της ενδιάμεσης χρηματοδότησης που θα φθάσει έως το πόσο των 2,3 εκατ. ευρώ, έχει δεσμευθεί να βάλει άλλα 9 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της εταιρείας. 

  Σήμερα ο Κωνσταντίνος Μαλαματίνας ελέγχει το 41,6% της "Ε. Μαλαματίνας & Υιός ΑΕΒΕ” και το 36,6% της Κ. Μαλαματίνας ΑΕΒΕ και η Αικατερίνη Μαλαματίνα, το γένος Τιάλιου είναι κάτοχος του 19,5% της Ε. Μαλαματίνας & Υιός ΑΕΒΕ και του 40,7% της Κ. Μαλαματίνας ΑΕΒΕ. Η Κ. Μαλαματίνας ΑΕΒΕ με τη σειρά της ελέγχει το 38,9% της Ε. Μαλαματίνας & Υιός ΑΕΒΕ η οποία κατέχει το 22,7% της Κ. Μαλαματίνας. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ