Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Φεβ-2021 14:06

  Ποιοι πλειοδότησαν στους πλειστηριασμούς του Project Ektasis

  Ποιοι πλειοδότησαν στους πλειστηριασμούς του Project Ektasis
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17.17

  Της Πέννυς Κούτρα

  Πάνω από το μέσο όρο εκτιμήσεων της αγοράς κινήθηκε η προσφορά για το ακίνητο φιλέτο της Ektasis Development (κτίριο Kodak στο Μαρούσι), καθώς σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες πλειοδότησε η προσφορά του SPV της Noval με την Brook Lane, που πρόσφεραν 28,6 εκατ. ευρώ, Ακολούθησε η Dimand με 25,2 εκατ. ευρώ, ενώ η Μυτιληναίος πρόσφερε για το ίδιο ακίνητο περίπου 21 εκατ. ευρώ.

  Κατά τις ίδιες πληροφορίες για τους υπόλοιπους 14 διαγωνισμούς εκποίησης περίπου 50 ακινήτων του πρώην ομίλου ανάπτυξης ακινήτων συγκεντρώθηκαν προσφορές της τάξης των 22-24 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η αξία του συνολικού χαρτοφυλακίου της Ektasis είχε αποτιμηθεί άνω των 100 εκατ. ευρώ.

  Η ΑΒ Βασιλόπουλος υπέβαλε τις υψηλότερες προσφορές για δύο από τα τέσσερα ακίνητα, τα οποία νοικιάζει από την Ektasis. Ειδικότερα, φέρεται να έχει υποβάλει προσφορά περίπου 4,6 εκατ. ευρώ για το ακίνητο στον Άγιο Δημήτριο και περίπου 1 εκατ. ευρώ για το ακίνητο στα Βριλήσσια.

  Υπενθυμίζεται ότι το ακίνητο στον Άγιο Δημήτριο περιλαμβάνει διώροφο κατάστημα 1.527,27 τ.μ. ( υπεραγορά), ενώ διαθέτει 59 θέσεις στάθμευσης στα δύο υπόγεια καθώς και βοηθητικούς/κοινόχρηστους χώρους 635 τ.μ. Το ακίνητο καταλαμβάνει περίπου το μισό διαθέσιμο οικόπεδο και επομένως δεν έχει εξαντληθεί η επιτρεπόμενη δόμηση. Σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις, στο εναπομείναν μέρος του οικοπέδου μπορεί να δομηθεί κτήριο 1.686,51τ.μ.

  Για το κατάστημα που μισθώνει η ΑΒ Βασιλόπουλος στο Ηράκλειο Κρήτης πλειοδότης ανακηρύχθηκε τοπική εταιρεία, ενώ για το ακίνητο της Κηφισιάς, που ελέγχεται κατά 20% από την Ektasis και φιλοξενεί επίσης κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος, πλειοδότης φέρεται να είναι η εταιρεία Ατλάντα.

  Πλειοδότης για δύο ακίνητα ανακηρύχθηκε η Ten Brinke με προσφορές 4 και 3,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, ενώ το οικόπεδο στον κόμβο Καλυφτάκη την καλύτερη προσφορά φέρεται να υπέβαλε η φαρμακοβιομηχανία Unifarma ύψους 2,6 εκατ. ευρώ.

  Σημειώνεται πάντως πως ο ιδρυτής της Ektasis, Παναγιώτης Ευθυμίου επιδίωξε να ανακόψει τη διαδικασία των εκποιήσεων, καταθέτοντας αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής. Το αίτημα απερρίφθη ως άνευ αντικειμένου, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι η η διαδικασία των πλειοδοτικών διαγωνισμών υπάγεται στις διατάξεις περί αναστολής των αναγκαστικών εκτελέσεων και των πλειστηριασμών, βάση της τελευταίας ΚΥΑ (ΦΕΚ 534/Β/10-02-2021)

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ