Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Φεβ-2021 12:56

  Εκτός λειτουργίας το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ

  Εκτός λειτουργίας το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13.32

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Σοβαρές ζημιές έχει προκαλέσει στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα η κακοκαιρία καθώς σύμφωνα με πηγές των εργαζομένων κατέρρευσε η στέγη ηλεκτροκαμίνων. Η κατάρρευση μέρους της στέγης στο ηλεκτροκάμινο 5 της μονάδας νικελίου έγινε χθες το πρωί μεταξύ 9 και 10. Ευτυχώς την ώρα του συμβάντος δεν υπήρχαν εργαζόμενοι εντός της μονάδας, η οποία ήταν κλειστή για συντήρηση. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές το εργοστάσιο δεν λειτουργεί προς το παρόν αλλά αυτό οφείλεται στη διακοπή του ρεύματος υψηλής τάσης λόγω πτώσης δέντρων, καθώς όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά το περιστατικό δεν επηρεάζει τη λειτουργία του εργοστασίου. 

  Η βλάβη στο ρεύμα, κατά τις ίδιες πηγές, σύντομα θα αποκατασταθεί και θα ξεκινήσει ξανά η λειτουργία του εργοστασίου. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης θα αποκατασταθεί εντός της ημέρας και η παραγωγή της ΛΑΡΚΟ θα έχει αποκατασταθεί έως αύριο το μεσημέρι, όταν και η παραγωγή αναμένεται να επανέλθει στα συνηθισμένα επίπεδα. Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο τις τελευταίες ώρες δεν είναι προσβάσιμο γιατί έχει πολύ χιόνι στην περιοχή και δεν μπορούν να φτάσουν εκεί οι εργαζόμενοι. Παράλληλα χωρίς ρεύμα παραμένει και ο οικισμός της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

  Σημειώνεται ότι οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Λάρυμνας είναι πεπαλαιωμένες με ελλιπή συντήρηση, με αποτέλεσμα η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη χώρα να δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

  Υπενθυμίζεται τέλος ότι η ΛΑΡΚΟ τελεί υπό ιδιωτικοποίηση μέσω των δύο εν εξελίξει παράλληλων διαγωνισμών που διενεργούνται από το ΤΑΙΠΕΔ και τον ειδικό διαχειριστή και στους οποίους έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από 6 επενδυτικά σχήματα. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ