Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Φεβ-2021 08:02

  Μπρος-πίσω για τον σύμβουλο στην υπόθεση Αττικός Ήλιος

  Μπρος-πίσω για τον σύμβουλο στην υπόθεση Αττικός Ήλιος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Πέννυς Κούτρα

  Στη ματαίωση του διαγωνισμού για την εξεύρεση χρηματοοικονομικού συμβούλου, ο οποίος θα αναλάμβανε ρόλο στις επιδιωκόμενες διερευνητικές επαφές με την Αττικός ‘Ήλιος του ομίλου Μαντωνανάκη, προχώρησε η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου.

  Ο διαγωνισμός που αναρτήθηκε στις 3/2 και είχε λάβει παράταση μιας ημέρας, εκπνέοντας  στις 12/2, αποφασίστηκε τελικώς κατά την ίδια ημερομηνία να ματαιωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και παραμένει ως πρόθεση η προσπάθεια διευθέτησης της διαφοράς με την Αττικός Ήλιος για την υπόθεση του Grand Resort Lagonissi, εν τούτοις θα αναζητηθούν άλλες εξωδικαστικές διαδικασίες.

  Κατ’άλλες πληροφορίες ο εν λόγω διαγωνισμός αναζήτησης συμβούλου, ενδέχεται να επαναπροκηρυχθεί σε εύλογο διάστημα, μετά από τη βελτίωση "τεχνικών ζητημάτων", κίνηση που μένει να επιβεβαιωθεί.

  Σε κάθε περίπτωση, η διαφορά μεταξύ ΕΤΑΔ και της Αττικός Ήλιος παραμένει ανοιχτή εδώ και δεκαετίες  με σειρά νομικών ενεργειών εκατέρωθεν. Τελευταία "στροφή" της διαμάχης αφορά σε σειρά αποφάσεων του Διαιτητικού Δικαστηρίου, που εκδόθηκαν μέσα στο 2019 έως και το Φεβρουάριο του 2020, οι οποίες έχουν κάνει δεκτές κατά ένα μέρος τις αγωγές του ομίλου Μαντωνανάκη για αποζημιώσεις από το ελληνικό δημόσιο που αγγίζουν τα 626 εκατ.ευρώ.

  Η ΕΤΑΔ έχει ασκήσει ενώπιον του Εφετείου αγωγές ακύρωσης των παραπάνω διαιτητικών αποφάσεων, οι οποίες χρονικά τοποθετούνται να συζητηθούν εντός του 2021, δίνοντας ενδεχομένως ένα νέο νομικό επιχείρημα έναντι των απαιτήσεων, που αναγνωρίζονται και ως σοβαρή δημοσιονομική επιβάρυνση, στην περίπτωση που γίνουν απαιτητές.

  Ενόσω η δικαστική αντιπαράθεση με την ΕΤΑΔ εξελίσσεται, ο όμιλος Μαντωνανάκη, που ελέγχει αριθμό εταιρειών, οι οποίες ελέγχουν οκτώ ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα, συσσωρεύει δανειακές υποχρεώσεις εκατοντάδων, με τις τράπεζες να έχουν καταγγείλει, ήδη δάνεια της τάξης των 350 εκατ. ευρώ.  

  Ο όμιλος Μαντωνανάκη, που έχει ενεχυριάσει το σύνολο των µετοχών της Αττικός Ήλιος στις τράπεζες ως εγγύηση μεγάλου μέρους των παραπάνω δανείων, έχει υποστηρίξει ότι η καταγγελία των δανείων έγινε κατά παράβαση της stand still agreement και ως εκ τούτου είναι παράνομη και άνευ νομικών συνεπειών, προχωρώντας επίσης σε σειρά νομικών ενεργειών κατά των τραπεζών.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ