Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Φεβ-2021 12:27

  Όμιλος Γκριμάλντι: Αιχμές για τις κινήσεις της Attica στη γραμμή της Κρήτης

  Όμιλος Γκριμάλντι: Αιχμές για τις κινήσεις της Attica στη γραμμή της Κρήτης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Θέση για τις αιτιάσεις που δέχθηκε σε ό,τι αφορά τις κινήσεις του στις γραμμές της Αδριατικής πήρε με ανακοίνωσή του ο όμιλος Γκριμάλντι, ο οποίος αποφάσισε να δρομολογήσει δύο επιπλέον πλοία στη γραμμή Ανκόνα Πάτρα. Συγκεκριμένα ο όμιλος Γκριμάλντι ανακοίνωσε από την Παρασκευή ότι αυξάνει σε 4 από 2 τα πλοία που εξυπηρετούν τη διασύνδεση με την Ελλάδα, δύο θα συνδέουν την Ανκόνα με την Πάτρα και δύο με την Ηγουμενίτσα. Η συγκεκριμένη κίνηση ερμηνεύτηκε ως προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης του μεριδίου του ομίλου στη συγκεκριμένη αγορά, όπου οι ελληνικές ακτοπλοϊκές ελέγχουν περίπου το 40%.  Στην απάντησή του ο όμιλος Γκριμάλντι αναφέρει σχολιάζοντας τα σχετικά δημοσιεύματα ότι η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Αδριατικής πραγματοποιήθηκε υπό το φως των νέων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία και με στόχο την αξιόπιστη κάλυψη των αναγκών των επιβατών. Στο πλαίσιο αυτό ο αριθμός των πλοίων του ομίλου στις γραμμές Ελλάδας Ιταλίας παραμένει ο ίδιος καθώς απομακρύνεται η υπηρεσία με προορισμό τη Βενετία ενώ μειώνεται σε ένα ο αριθμός των πλοίων προς το Πρίντεζι. Επίσης ο όμιλος αναφέρει ότι μειώθηκε η συνολική προσφερόμενη χωρητικότητα μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας κατά 2000 μέτρα για τροχαίο φορτίο και κατά 200 καμπίνες.

  Μέσω αυτής της κίνησης, ο Όμιλος Γκριμάλντι επιβεβαιώνει τη στρατηγική του να ανταγωνίζεται με σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο, μερικές φορές αφαιρώντας τη χωρητικότητα, εάν είναι απαραίτητο, αλλά πάντα στοχεύοντας στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πελάτες του, αναφέρει η ανακοίνωση. 

  Ωστόσο στην ίδια τοποθέτηση, ο όμιλος Γκριμάλντι κάνει αναφορά και στη γραμμή της Κρήτης, σημειώνοντας την πεποίθησή του ότι η διαδρομή μπορεί να εξυπηρετηθεί επαρκώς με 6 πλοία, τρία εκ των οποίων λειτουργούν από τη θυγατρική της Minoan και τρία από άλλους παίκτες. Όπως αναφέρει με νόημα ο όμιλος Γκριμάλντι, η ανταγωνιστική κοινοπραξία συνεχίζει να λειτουργεί με τέσσερα πλοία στις ίδιες διαδρομές, αν και γνωρίζει ότι η αγορά, ειδικά σε ό,τι αφορά την επιβατική κίνηση αντιμετωπίζει βαριά κρίση  και δεν δικαιολογεί την απασχόληση τέτοιου αριθμού πλοίων.

  Χ. Φλουδόπουλος

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ