Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Φεβ-2021 08:12

  Χρονιά-ρεκόρ το 2020 για τη Veridos Matsoukis

  Χρονιά-ρεκόρ το 2020 για τη Veridos Matsoukis
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή 

  Τα 50 εκατ. ευρώ ξεπέρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύκλος εργασιών της Veridos Matsoukis για το 2020. Η εταιρεία, η οποία από το εργοστάσιό της στην Αττική παράγει έντυπα ασφαλείας (ταυτότητες, διαβατήρια κ.α.), πρόσφατα παρέδωσε τις νέες ταυτότητες της Κύπρου, ενώ διεκδικεί μαζί με τον ΟΤΕ και την Byte το μεγάλο έργο για τις νέες ταυτότητες της χώρας μας.

  Η αύξηση του τζίρου στα υψηλότερα επίπεδα της ιστορίας της, έρχεται σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Δημήτρη Ματσούκη, ως αποτέλεσμα της μακροχρόνιας πορείας της εταιρείας και της εμπιστοσύνης που της δείχνουν διάφορα κράτη από όλες το μήκος και πλάτος του πλανήτη. "Έχουμε καταφέρει να συνδυάσουμε την μακροχρόνια εμπειρία, τη γερμανική τεχνολογία και την ελληνική τεχνική και υψηλή ποιότητα κερδίζοντας την εμπιστοσύνη δεκάδων κρατών και κυβερνήσεων ανά τον κόσμο, σημείωσε χαρακτηριστικά.

  Σήμερα από τις εγκαταστάσεις της στον Ίλιον κατασκευάζονται οι νέες ταυτότητες της Κούβας, ενώ στο παρελθόν η εταιρεία μεταξύ άλλων έχει κατασκευάσει ηλεκτρονικά διαβατήρια, ταυτότητες, άδειες διαμονής και άλλα έγγραφα ασφαλείας για χώρες όπως Λετονία, Τουρκμενιστάν, Μποτσουάνα, Βόρεια Μακεδονία κ.α. Ακόμη, έχει αναλάβει για φέτος έργα για λογαριασμό της Δανίας και της Κόστα Ρίκα. Συνολικά μέσω της Veridos Matsoukis στη χώρα μας παράγονται έγγραφα ασφαλείας για 40 χώρες

  Λίγο πριν την αλλαγή της χρονιάς η Veridos Matsoukis ολοκλήρωσε το επενδυτικό της πρόγραμμα, ύψους 30 εκατ. ευρώ, μέρος του οποίου χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Πλέον η εταιρεία διαθέτει μια πλήρως καθετοποιημένη παραγωγική μονάδα που της δίνει τη δυνατότητα παραγωγής 10 εκατομμυρίων διαβατηρίων και 30 εκατομμυρίων ταυτοτήτων τον χρόνο. 

  Έρευνα και Ανάπτυξη 

  Η Veridos Matsoukis μέσα στην κρίση δεν προχώρησε σε μείωση προσωπικού, αντίθετα πραγματοποίησε προσλήψεις φθάνοντας σήμερα τους 300 εργαζόμενους. Πέρα από την παραγωγή των εντύπων ασφαλείας που γίνεται στην Ελλάδα, πλέον η εταιρεία λειτουργεί στη χώρα μας και το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης για τα έγγραφα ασφαλείας της γερμανικής μητρικής Veridos. Στόχος του τμήματος, όπως ανέφερε στο Capital.gr ο κ. Ματσούκης είναι η ανάπτυξη νέων τεχνικών και συστημάτων κατά της πλαστογραφίας. 

  Ένας από τους βασικούς στόχους της εταιρείας για φέτος είναι ο διαγωνισμός για τις νέες ελληνικές ταυτότητες, αξίας άνω των 500 εκατ. ευρώ, που βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της χρονιάς. Η Veridos Matsoukis, ως ένωση εταιρειών με τον ΟΤΕ, την BYTE και την πορτογαλική INCM, καθώς και με την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος, έχει  καταθέσει στον διαγωνισμό την μία από τις συνολικά πέντε προτάσεις. 

  kostaskets@capital.gr 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ