Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 06-Φεβ-2021 08:48

  Η νέα ΑΜΚ της Premia Properties προσκαλεί και τρίτους παίκτες από την αγορά ακινήτων

  Η νέα ΑΜΚ της Premia Properties προσκαλεί και τρίτους παίκτες από την αγορά ακινήτων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Πέννυς Κούτρα

  Νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με εισφορά ακινήτων και μετρητών εκ μέρους των βασικών της μετόχων προγραμματίζει η εισηγμένη εταιρεία Premia Properties, όπως μετονομάστηκε, η γνωστή Pasal Development, μετά τη χθεσινή απόφαση της έκτακτης γ.σ. των μετόχων της.

  Η νέα ΑΜΚ προγραμματίζεται εντός του Απριλίου του 2021, επιδιώκοντας παράλληλα την προσέλκυση τρίτων επενδυτών, γεγονός που κυοφορεί νέες συνεργασίες με ιδιοκτήτες ακινήτων στην εγχώρια αγορά, οι οποίοι δεν διαθέτουν στο core business τους την αξιοποίησης τους. Υπενθυμίζεται ότι η πρώην Pasal Development, διαθέτει ήδη συνεργασίες στον τομέα των logistics με εταιρείες που διαθέτουν κρίσιμη μάζα ακινήτων, όπως για παράδειγμα ο όμιλος super market Σκλαβενίτης. Ο τελευταίος μάλιστα βρίσκεται σε αναζήτηση νέων υποδομών αποθήκευσης της τάξης των 100.000 τ.μ.

  Προς το παρόν, ωστόσο η Premia Properties δεν έχει οριστικοποιήσει το ύψος της επικείμενης αύξησης κεφαλαίου, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο περιθώριο της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

  Παρόλα, αυτά τόσο ο κ. Ηλίας Γεωργιάδης, μεγαλομέτοχος της Premia Properties με ποσοστό 75%, και βασικός μέτοχος της σουηδικής Sterner Stenhus, ανάφερε πως στόχος μέσα στο 2021, είναι η αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου της εταιρείας στα 200 εκατ.ευρώ. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης, κ. Κ. Μαρκάζο σήμερα η αποτίμηση του χαρτοφυλακίου της εταιρείας ανέρχεται σε 120 εκατ.ευρώ, ενώ πέραν της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, κυοφορούνται νέες συμφωνίες απόκτησης ακινήτων.

  Σύμφωνα με τους επικεφαλής της Premia Properties, στρατηγική επιδίωξη είναι η επικέντρωση σε τομείς ακινήτων όπως τα logistics, τα εμπορικά ακίνητα (big boxes) , αλλά και ακίνητα κοινωνικού χαρακτήρα σε υγεία, εκπαίδευση, γηροκομεία κ.α.

  Ήδη στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας έχουν εισφερθεί σχολικά ακίνητα ΣΔΙΤ ενώ την προηγούμενη εβδομάδα η εταιρεία εγκαινίασε την είσοδο της στα εμπορικά ακίνητα, αποκτώντας μισθωμένο εμπορικό ακίνητο (στην ΑΒ Βασιλόπουλος).

  Το μέσο yield της εταιρείας ανέρχεται σήμερα στο 8%, και η στρατηγική της για το προσεχές διάστημα είναι η επικέντρωση σε τομείς με μεγάλη ανθεκτικότητα, ισχυρούς μισθωτές και μακροχρόνιες μισθώσεις. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης της εταιρείας, η απόδοση του χαρτοφυλακίου της το προσεχές διάστημα μετά την ανάπτυξη τους και δεδομένων των συνθηκών της αγοράς, αναμένεται να διαμορφωθεί στο 7,5%.

  Πέραν των παραπάνω, ο βασικός μέτοχος της εταιρείας, κ. κ. Ηλίας Γεωργιάδης, έκανε λόγο και για τον μακροπρόθεσμο στόχο της Premia Properties, η οποία σκοπεύει να διαθέτει επενδυτικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων της τάξης των 500 εκατ.ευρώ.

   


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ