Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Φεβ-2021 16:24

  Vodafone Ελλάδος: Η καραντίνα έφερε πτώση στα έσοδα του δ΄ τριμήνου 2020

  Vodafone Ελλάδος: Η καραντίνα έφερε πτώση στα έσοδα του δ΄ τριμήνου 2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού και στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, αναδεικνύουν τα οικονομικά αποτελέσματα της Vodafone Ελλάδος για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους που λήγει τον Μάρτιο 2021 (Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2020)

  Πάντως, το συγκεκριμένο διάστημα καταγράφεται εντυπωσιακή αύξηση στην χρήση data κινητής, κατά 80% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι και κατά 161% σε σχέση με δύο χρόνια πριν. 

  Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο όμιλος της Vodafone, στη χώρα μας, τα έσοδα από υπηρεσίες στο τρίμηνο διαμορφώθηκαν σε 211 εκατ. ευρώ από τα 219 που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου οικονομικού έτους, και 632 εκατ. ευρώ συνολικά στο 9μηνο από τα 674 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα πέρυσι. 

  Η πτώση σε οργανικό επίπεδο και σε ετήσια βάση έφτασε στο τρίμηνο το 3,5%, ήταν όμως μικρότερη από το -6,1% που είχε καταγραφεί στο προηγούμενο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους. Σε επίπεδο ενεαμήνου έφτασε το 6%.

  Ειδικότερα ο αριθμός των πελατών κινητής στο τέλος του τριμήνου ανήλθε στα 4,123 εκατ., μειωμένος κατά 80.000 (-1,8%) σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Ο αριθμός των συμβολαίων διαμορφώθηκε στο 39,7% από 38,9% το προηγούμενο τρίμηνο, γεγονός που αποδεικνύει ότι η μείωση προέκυψε από εκκαθάριση της βάσης της κινητής. Σημειώνεται ότι στη χώρα μας εμφανίζεται ένα από τα υψηλότερα ποσοστά χρηστών καρτοκινητής στην Ευρώπη, μετά την Ιταλία και την Αλβανία. 

  Στη σταθερή τηλεφωνία καταγράφηκε αύξηση 1,8%, με τους πελάτες σταθερής της εταιρείας να αριθμούν πλέον τους 960.000, αυξημένοι κατά 5.000.

  Όπως προαναφέρθηκε εντυπωσιακή ήταν η αύξηση της χρήσης δεδομένων, παρά το γεγονός ότι στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του τριμήνου υπήρχε σε εφαρμογή λοκντάουν. Τα δεδομένα που καταναλώθηκαν άγγιξαν τις 33 χιλιάδες TB, ενώ συνολικά στο 9μηνο προσέγγισαν τα 90.000 ΤΒ, καταγράφοντας αύξηση κατά 41% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος. 

  Μειωμένο κατά 1,8% ήταν συνολικά και το μέσο μηνιαίο έσοδο ανά χρήστη (ARPU) φτάνοντας τα 10,5 ευρώ από 10,7 ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο. Το ARPU των συμβολαίων διαμορφώθηκε στα 18,8 ευρώ από 19,4 ευρώ που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο και εκείνο των καρτοκινητών στα 5,1 ευρώ από 5,4 ευρώ. 

  Κώστας Κετσιετζής 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ