Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 30-Ιαν-2021 09:47

  Τα σχέδια της United Group για τη Forthnet και το quad play

  Τα σχέδια της United Group για τη Forthnet και το quad play
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  H ενίσχυση και ο εμπλουτισμός των συνδυαστικών υπηρεσιών που παρέχει η Forthnet είναι ο βασικός στόχος της United Group, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο πληροφοριακό δελτίο για την εξαγορά του 100% των μετοχών της εισηγμένης.

  "Οι συνδυαστικές υπηρεσίες αναμένεται να συνεχίσουν να είναι ο βασικός άξονας ανάπτυξης στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης, με έμφαση στον εμπλουτισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών”, σημειώνεται χαρακτηριστικά. 

  Αναμένεται να επιδιωχθεί περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης κατόπιν ζήτησης (on demand), με αξιοποίηση των δυνατοτήτων των αποκωδικοποιητών νέας γενιάς της τηλεοπτικής πλατφόρμας. Ακόμη, σύμφωνα και με τις διεθνείς τάσεις, αναμένεται περαιτέρω ενδυνάμωση της δυνατότητας παροχής υπηρεσιών περιεχομένου σε άλλα μέσα (π.χ. διαδίκτυο και κινητή τηλεφωνία).

  Σήμερα η Forthnet προσφέρει συνδυαστικές υπηρεσίες 2play (σταθερή τηλεφωνία - internet) και 3play (σταθερή - internet - συνδρομητική τηλεόραση) σε ιδιώτες αλλά και σε επιχειρήσεις όπως πρακτορεία ΟΠΑΠ, μπαρ - καφέ, ξενοδοχεία κλπ.

  Όπως αναφέρεται στο πληροφοριακό δελτίο, εντός του 2021 η εταιρεία επιδιώκει να επεκτείνει το πεδίο των δραστηριοτήτων της στην κινητή τηλεφωνία μέσω της χρήσης του δικτύου κινητής τηλεφωνίας υφιστάμενων παρόχων στην Ελλάδα, ανοίγοντας μία νέα σελίδα στην παροχή συνδυαστικών υπηρεσιών και εγκαινιάζοντας το quad play.

  Ήδη βρίσκεται στη διαδικασία εμπορικής ανάπτυξης μέσω της ενοικίασης και εκμετάλλευσης του δικτύου υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας της Vodafone κατόπιν υπογραφής σχετικής σύμβασης ΜNVO (Mobile Network Virtual Operator – εικονικόςπάροχος δικτύου κινητης τηλεφωνίας νοείται αυτός ο πάροχος που αξιοποιεί υφιστάμενο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και δραστηριοποιείται στην αγορά με τη δική του διακριτή εμπορική ονομασία) με την τελευταία.

  "Επίσης, η Εταιρεία έχει προβεί σε ενέργειες βελτιστοποίησης του κόστους καθώς και σε αναδιάρθρωση και αναβάθμιση του δικτύου διανομής των προϊόντων της στους καταναλωτές. Η United σκοπεύει να μεταφέρει την καταστατική έδρα ή το πραγματικό κέντρο των δραστηριοτήτων της Εταιρείας και των θυγατρικών της σε άλλη χώρα”.

  Την 31.12.2019, ο Όμιλος της Εταιρείας είχε συνολικά 457.305 πελάτες/συνδρομητές στην δορυφορική ψηφιακή πλατφόρμα της Nova, σε σχέση με 477.641 πελάτες την 31.12.2018.

  O όμιλος United προτίθεται να συνεχίσει τη δραστηριότητά του και να διατηρήσει την τρέχουσα επιχειρηματική στρατηγική του. "Η στρατηγική της United σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιούνται συνίσταται στην ενίσχυση της θέσης τους και στην αύξηση των εσόδων, των κερδών και της ρευστότητας, μέσω ενός συνδυασμού οργανικής ανάπτυξης και εξαγορών. Ο Όμιλος United στοχεύει στη διατήρηση της υφιστάμενης δομής του, όπου οι επιχειρήσεις του σε διαφορετικές χώρες διαθέτουν αξιοσημείωτη αυτονομία και όλες οι βασικές λειτουργίες τους εκτελούνται εσωτερικά (inhouse), με παράλληλη ανταλλαγή των βέλτιστων πρακτικών εντός του Ομίλου United”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

  Περαιτέρω, ο όμιλος σκοπεύει να διατηρήσει ουσιωδώς αμετάβλητες την πολιτική διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, τους όρους απασχόλησης του προσωπικού και τις θέσεις εργασίας, στο βαθμό που δεν επέλθουν σημαντικές μεταβολές στις υφιστάμενες συνθήκες της αγοράς.

  Η Δημόσια Πρόταση

  Σε ό,τι αφορά τη Δημόσια Πρόταση για την εξαγορά του 100% των μετοχών της Forthnet η United προσφέρει το τίμημα των 0,30 ευρώ για κάθε μετοχή της Forthnet που δεν κατέχει. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών, περίπου 7,24% του μετοχικού κεφαλαίου, κατέχει η Massar Investments, μέ έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

  Η περίοδος αποδοχής ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί την 1η Μαρτίου 2021. Αν μετά την ολοκλήρωσή της η United κατέχει τουλάχιστον 95% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Forthnet, θα επιδιώξει τη διαγραφή της εταιρείας από το Χ.Α. και θα συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των μετόχων με σχετικό θέμα. Κατόπιν λήψης της εν λόγω απόφασης από τη ΓΣ, θα υποβάλει προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αίτημα διαγραφής από το ΧΑ, 21 χρόνια μετά από την εισαγωγή της.

  Σε περίπτωση που συγκεντρώσει ποσοστό μικρότερο του 90% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου, η United προτίθεται να συνεχίσει, με την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς, τις προσπάθειες για τη διαγραφή των μετοχών της Forthnet από το Χ.Α.

  Η περίοδος αποδοχής ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί την 1η Μαρτίου 2021.

  kostaskets@capital.gr 


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ