Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Ιαν-2021 07:48

  Τέσσερις μνηστήρες για τα εστιατόρια της Πινακοθήκης

  Τέσσερις μνηστήρες για τα εστιατόρια της Πινακοθήκης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Τέσσερις είναι οι ενδιαφερόμενοι διεκδικητές που κατέθεσαν προσφορά για την ανάληψη των χώρων εστίασης στην Εθνική Πινακοθήκη, τα κυλικεία της οποίας πριν την ανακαίνιση διαχειριζόταν η αλυσίδα Goody’s. 

  Πηγές με γνώση ανέφεραν πως μεταξύ των ενδιαφερόμενων που κατέθεσαν προσφορά είναι η εταιρείες Βενέτης, Aria Catering και Δειπνοσοφιστήριον ενώ υπάρχει και ένας τέταρτος ο οποίος φημολογείται ότι είναι το Nice n Easy. 

  Ο διαγωνισμός για τη μίσθωση χώρων εστιατορίου και αναψυκτηρίου, προκηρύχθηκε στις 5 Ιανουαρίου και οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις προσφορές τους έως τις 25 Ιανουαρίου.

  Οι προτάσεις που κατατέθηκαν θα εξετασθούν από το διοικητικό συμβούλιο της Πινακοθήκης το αμέσως προσεχές διάστημα, ανέφεραν στο capital.gr πηγές της Πινακοθήκης, οι οποίες δεν θέλησαν να δώσουν περαιτέρω πληροφορίες για τη διαδικασία.

  Δηλαδή για το πότε θα αναδειχθεί ο προτιμητέος επενδυτής που θα αναλάβει τη λειτουργία των συγκεκριμένων χώρων. Πάντως τα εγκαίνια λειτουργίας του Μουσείου έχουν ορισθεί για τις 25 Μαρτίου. 

  Οι εταιρείες Aria Catering και Βενέτης, κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της διαδικασίας ζήτησαν με επιστολές τους διευκρινίσεις, όπως για το τι θα συμβεί σε περίπτωση αναστολής λετουργίας του συγκροτήματος λόγω έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση περιπτώσεων ανωτέρας βίας και αν κατά τη διάρκεια αυτών των περιπτώσεων θα καταβάλλεται το ελάχιστο εγγυημένο μίσθωμα.

  Σύμφωνα με την προκήρυξη, αναζητείται ένας ανάδοχος για την εκμίσθωση του εστιατορίου και του αναψυκτηρίου με ελάχιστο εγγυημένο μηνιαίο μίσθωμα, 7.000 ευρώ.

  Το εστιατόριο, στο οποίο δεν προβλέπονται κουζίνες, έχει έκταση 208,85 d. και το αναψυκτήριο εσωτερικούς χώρους 278,65 τμ. και εξωτερικούς 281,50 τ.μ.  Η διάρκεια της σύμβασης προσδιορίζεται στα πέντε χρόνια με δυνατότητα παράτασης για άλλα πέντε.

  Ο ανάδοχος θα έχει την αποκλειστική δυνατότητα να παρέχει υπηρεσίες catering στις εκδηλώσεις που γίνονται από τρίτους σε ειδικούς χώρους της Πινακοθήκης.

  Από τις εκδηλώσεις αυτές αναμένεται επιπλέον έσοδο για την ΕΠΜΑΣ καθώς θα εξυπηρετούνται από τον ανάδοχο με ανάλογη εισφορά επί του ετήσιου τζίρου από τις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν.

  Με βάση τα όσα προβλέπονται στον διαγωνισμό, ο μισθωτής θα πρέπει να απασχολεί ικανό αριθμό προσωπικού για την άρτια εξυπηρέτηση των πελατών ενώ όσοι από το προσωπικό έρχεται σε συναλλαγή με το κοινό θα πρέπει εκτός της ελληνικής να έχει αποδεδειγμένη γνώση και της αγγλικής γλώσσας. 

  Επίσης προβλέπεται πως οι χώροι εστίασης να λειτουργούν πέραν του ωραρίου της Εθνικής Πινακοθήκης. Από το 1992 έως το 2013 διοργανώθηκαν το Μουσείο δέχθηκε 5,5 εκατομμύρια επισκέπτες και ιδιαίτερα νέους. Παγκόσμιο ρεκόρ κατέρριψαν οι εκθέσεις

  "Από τον Θεοτοκόπουλο στον Σεζάν” με 600.000 επισκέπτες και "ElGreco, Ταυτότητα και μεταμόρφωση” με 618.000 επισκέπτες.

  Το ρεκόρ αναγνωρίσθηκε από ξένα ειδικά έντυπα όπως το Artpress, Economist, ενώ οι εκθέσεις "Το Φως του Απόλλωνα, Ιταλική Αναγέννηση και Ελλάδα” και "Έξι Κορυφαίοι Γλύπτες συνομιλούν με τον Άνθρωπο” προσέλκυσαν περίπου 500.000 επισκέπτες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ