Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Ιαν-2021 07:53

  Singular Logic: Τα σχέδια Epsilon Net - Space για έναν "εθνικό πρωταθλητή"

  Singular Logic: Τα σχέδια Epsilon Net - Space για έναν "εθνικό πρωταθλητή"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Στην δημιουργία ενός "εθνικού πρωταθλητή” στον κλάδο της πληροφορικής στοχεύουν οι Epsilon Net και Space Hellas αξιοποιώντας το δυναμικό της Singular Logic.

  "Έχουμε έτοιμο ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό για το πως θα δημιουργήσουμε ένα σχήμα που μπορεί να πρωταγωνιστήσει τόσο στο επιχειρηματικό λογισμικό, όσο και στα έργα πληροφορικής αξιοποιώντας την τεχνογνωσία, τα προϊόντα και το δυναμικό της Singular Logic”, δηλώνει στο Capital.gr ο διεθύνων σύμβουλος της Epsilon Net και πλέον και της Singular Logic, Ιωάννης Μίχος.

  Όπως έγινε γνωστό από τα βασικά στοιχεία του επιχειρηματικού σχεδίου που ανακοινώθηκαν χθες οι δύο εταιρείες αναλαμβάνουν τον τομέα ευθύνης στον οποίο η κάθε μια διαθέτει τεχνογνωσία.

  Από την μία Space Hellas αναλαμβάνει, τον τομέα των έργων του Δημοσίου και των μεγάλων έργων ιδιωτικού τομέα και από την άλλη η Epsilon Net αναλαμβάνει τον τομέα του λογισμικού εμπορικολογιστικών εφαρμογών για επιχειρήσεις και ERP συστημάτων, καθώς και την ανάπτυξη του πανελλαδικού δικτύου των αντιπροσώπων – μεταπωλητών.

  Οι ισορροπίες αυτές φαίνονται και από τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της Singular Logic όπως αυτό καθορίστηκε μετά από την ολοκλήρωση της εξαγοράς.

  Στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν δύο στελέχη από κάθε εταιρεία. Από την Space Hellas o Σπύρος Μανωλόπουλος ως Πρόεδρος και ο Ιωάννης Μερτζάνης ως αναπληρωτής CEO και από την Epsilon Net ο Ιωάννης Μίχος ως CEO και η Βασιλική Αναγνώστου ως αντιπρόεδρος.

  Τα επόμενα βήματα

  Παρά τις δύο διαφορετικές δραστηριότητες και τον σαφή ορισμό αρμοδιοτήτων και οι δύο εταιρείες έχουν δηλώσει ότι δεν υπάρχει η σκέψη διάσπασης της Singular.

  "Οι Epsilon Net και Space Hellas δεν διαχωρίζουν σε καμία περίπτωση την επιχειρηματική τους στρατηγική, καθώς και οι δύο θα συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις, τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν με στόχο τη συνολική διεύρυνση του μεριδίου  αγοράς”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην χθεσινή ανακοίνωση.

  Επόμενο βήμα είναι η δημιουργία μιας νέας εταιρείας που θα λειτουργήσει ως εμπορικός βραχίονας για τον κλάδο του λογισμικού (λογιστικά προγράμματα, διαχείριση μισθοδοσία, ERP), τόσο της Epsilon Net όσο και της Singular Logic, προκειμένου να εξασφαλιστεί ενιαία στρατηγική προώθησης και διαχείρισης του δικτύου συνεργατών και να αποφεχθούν φαινόμενα εσωτερικού ανταγωνισμού. "Θέλουμε να προσφέρουμε όλη τη γκάμα των προϊόντων μας ανάλογα με το μέγεθος και τον κλάδο δραστηριοποίησης του κάθε πελάτη και της κάθε καθετοποιημένης αγοράς”, σημειώνει ο κ. Μίχος.

  Είναι δεδομένο πως τόσο στο κομμάτι του λογισμικού όσο και στο κομμάτι των έργων πληροφορικής θα δημιουργηθούν συνέργειες, όμως αυτό τουλάχιστον στην συγκεκριμένη περίπτωση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Epsilon Net, δεν σημαίνει και απολύσεις.

  "Δεν υπάρχει η σκέψη περικοπών προσωπικού. Αντίθετα, θέλουμε να μεγαλώσουμε. Εξάλλου πραγματοποιούμε την επένδυσή μας σε μια εποχή που οι προοπτικές για τον κλάδο είναι οι καλύτερες των τελευταίων ετών, καθώς με αφορμή την πανδημία δημόσιο και ιδιωτικός τομέας έχουν ξεκινήσει με γρήγορους ρυθμούς τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό”, δηλώνει.

  Υπενθυμίζεται ότι η εξαγορά της Singular Logic ολοκληρώθηκε επίσημα προχθές Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Το τίμημα ανήλθε στα 18,05 εκατ ευρώ, με τις δύο εταιρείες (Epsilon Net και Space Hellas) να συμμετέχουν ισότιμα.

  Η Singular Logic μεταβιβάστηκε απαλλαγμένη από το σύνολο των δανειακών της υποχρεώσεων προς την Τράπεζα Πειραιώς και τη MIG, ενώ στα τέλη του 2020 τα ταμειακά της διαθέσιμα ανήλθαν περίπου σε 2 εκατ. Ευρώ.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ