Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Ιαν-2021 07:38

  Αρχές Φεβρουαρίου αλλάζει χέρια η ΕΛΒΟ

  Αρχές Φεβρουαρίου αλλάζει χέρια η ΕΛΒΟ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Με την καταβολή, εχθές Τρίτη, από τους Ισραηλινούς της PLASAN - SK Group της πρώτης δόσης του τιμήματος για την απόκτηση της ΕΛΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων) και της υπογραφής της σύμβασης εκπληρώνεται το τελευταίο προαπαιτούμενο για την αλλαγή σελίδας στη βιομηχανία.

  Με την παράδοση - παραλαβή του εργοστασίου στους νέους ιδιοκτήτες να τοποθετείται στις αρχές Φεβρουαρίου αναφέρουν πηγές με γνώση. Το συνολικό τίμημα ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ, ενώ η εξόφληση θα γίνει σε τρεις δόσεις. 

  Στη νέα ΕΛΒΟ, το Ελληνικό Δημόσιο έχει δικαίωμα προαιρέσεως δηλαδή να συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο με την απόκτηση έως ποσοστού 21% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

  Σχετική συμφωνία υπεγράφη μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του πλειοδότη του διαγωνισμού, στα τέλη της περασμένης χρονιάς.

  Στη νέα ΕΛΒΟ η PLASAN SASA Ltd κατέχει το 47,6% του μετοχικού κεφαλαίου, αντίστοιχο ποσοστό ελέγχει η NASKA Industries - SK Group Ltd και ο κ. Αριστείδης - Ανάργυρος Γλύνης το 4,8%.

  Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τους κ.κ. Όρλυ Κατσάβ - Πελέγκ ως πρόεδρο, και μέλη τους κ.κ. Σούκι - Χαΐμ Σβαρτς, Ντάν Ζιβ και Αζριέλ Μπιμερστάϊν.   

  Με βάση τα όσα προβλέπονται στο καταστατικό της νέας ΕΛΒΟ, οι μέτοχοι απαγορεύεται να προσφέρουν ή μεταβιβάσουν τις μετοχές της εταιρείας που κατέχουν, εν όλω ή εν μέρει, σε τρίτο μέρος το οποίο κατά την άποψη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας ασκεί άμεση ανταγωνιστική δραστηριότητα προς την ΕΛΒΟ καθώς και ότι οποιαδήποτε μεταβίβαση μετοχών της εταιρείας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την έγκριση του διοικητικού της συμβουλίου. 

  Επίσης απαγορεύεται η σύσταση εμπράγματων βαρών επί των μετοχών, δηλαδή οι μέτοχοι δεν επιτρέπεται να ενεχυριάσουν ή να συστήσουν εμπράγματα βάρη στις μετοχές τους εν όλω ή εν μέρει. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ