ΤΤ: Προσφέρει 2 εκατ. ευρώ στους πυρόπληκτους

Τρίτη, 28-Αυγ-2007 19:33

Το ποσό των 2.000.000 ευρώ θα διαθέσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ως ελάχιστη συνεισφορά για την ενίσχυση των πυροπλήκτων, αλλά και για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ποσό αυτό θα κατατεθεί στον ειδικό λογαριασμό που άνοιξε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στην ΤτΕ για την "Αρωγή των Πυρόπληκτων". 

Σημειώνεται πως στο ΤΤ, μέσω του δικτύου των καταστημάτων του, μπορεί οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος φυσικό ή νομικό πρόσωπο να καταθέσει επί αποδείξει, το ποσό με το οποίο επιθυμεί να συνδράμει στη γενική προσπάθεια της οικονομικής ενίσχυσης για την αποκατάσταση των πληγέντων και των περιοχών που επλήγησαν. Τα ποσά αυτά σε καθημερινή βάση θα κατατίθενται στον ως άνω ειδικό λογαριασμό στην ΤτΕ.  

Επιπρόσθετως, το ΤΤ συμμετέχει στην καταβολή της άμεσης βοήθειας του υπουργείου Οικονομίας προς όλους τους πληγέντες προκειμένου να καλυφθούν άμεσα και κατά νοικοκυριό οι πρώτες ανάγκες τους. Η καταβολή θα ξεκινήσει από αύριο, Τετάρτη 29 Αυγούστου.

Τέλος, αποφασίσθηκε να ληφθούν άμεσα μέτρα, τα οποία θα ανακοινωθούν εντός των προσεχών ημερών, για την οικονομική διευκόλυνση τόσο των πληγέντων που διατηρούν συναλλακτική σχέση με το ΤΤ, όσο και εκείνων που δε διατηρούν και επιθυμούν να ξεκινήσουν εξαιτίας των οικονομικών τους αναγκών μία νέα συνεργασία με το ΤΤ.