Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Ιαν-2021 08:55

  Γιατί το Elikonos επένδυσε στη Μέγας Γύρος

  Γιατί το Elikonos επένδυσε στη Μέγας Γύρος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Νέα χρονιά και νέα σελίδα για την εταιρεία Μέγας Γύρος, η οποία απέκτησε νέο μέτοχο μειοψηφίας, το fund Elikonos 2 S.C.A. SICAR. Η επένδυση του fund στη Μέγας Γύρος, βασικός μέτοχος της οποίας είναι ο Νίκος Λούστας, άγγιξε τα 4 εκατ. ευρώ και μέσω αυτής το Elikonos αποκτά μειοψηφικό πακέτο μετοχών, κάτω από το 20% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας αναφέρουν στο Capital.gr πηγές με γνώση. 

  Άλλες πηγές σημειώνουν πως η είσοδος του Elikonos στη Μέγας Γύρος σηματοδότησε και την έξοδο, από το μετοχικό κεφάλαιο της μεγαλύτερης παραγωγού προϊόντων γύρου στην Ελλάδα, του Γιώργου Νίκα και την αύξηση της θέσης των υπολοίπων μετόχων της στο μετοχικό της κεφάλαιο.  

  Εκτός από τις μετοχικές αλλαγές και τα 4 εκατ. ευρώ που επένδυσε το Elikonos για να αποκτήσει θέση στη Μέγας Γύρος, η εταιρεία κατάφερε την περασμένη χρονιά, που σημαδεύτηκε από την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία, να περιορίσει τις απώλειες, παρά το γεγονός ότι σημαντικό κομμάτι του τζίρου της πραγματοποιείται στον κλάδο του HORECA ο οποίος έμεινε επί της ουσίας κλειστός το μεγαλύτερο μέρος του 2020. 

  Όπως αναφέρουν στο Capital.gr στελέχη της εταιρείας το 2020 "έκλεισε” με απώλειες 12-13% στον τζίρο, εξέλιξη η οποία αποδίδεται κυρίως στην έλλειψη τουριστών και στη μειωμένη κίνηση στα νησιά.  

  Τη φετινή χρονιά η εταιρεία, η οποία διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα (Ασπρόπυργος) και στις ΗΠΑ (New Jersey) και απασχολεί 225 άτομα, ετοιμάζεται να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στα vegan προϊόντα και να μπει και σε νέες κατηγορίες προϊόντων όπως τα προμαγειρεμένα.  

  Σήμερα η Μέγας Γύρος παράγει περίπου 80 κωδικούς προϊόντων, ενώ μέσα στο 2020 μπήκε στην κατηγορία των προϊόντων χωρίς κρέας (meatless), στοχεύοντας και στην χορτοφαγική (vegan) αγορά. Τα προϊόντα της Μέγας Γύρος είναι διαθέσιμα σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Κεντρική Αμερική και Μέση Ανατολή. Η διανομή τους γίνεται σε εστιατόρια/ψητοπωλεία αλλά και από καταστήματα τροφίμων.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ