Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 03-Ιαν-2021 11:11

  Ανοικτά σήμερα τα σούπερ μάρκετ

  Ανοικτά σήμερα τα σούπερ μάρκετ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Μπορεί από σήμερα Κυριακή στις 6 το πρωί να επιβλήθηκε σκληρό lockdown, το οποίο θα διαρκέσει, αν δεν αλλάξει κάτι άλλο, έως τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου στις 6:00, όπως προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, ωστόσο τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, ιχθυοπωλεία) μπορούσαν να λειτουργήσουν κανονικά. 

  Ακόμη και σήμερα Κυριακή 3 Ιανουαρίου τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, ιχθυοπωλεία) έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν προαιρετικά έως τις 20:30. Δυνατότητα την οποία εκμεταλλεύτηκαν κάποια σούπερ μάρκετ που έχουν ανοίξει περιορισμένο αριθμό καταστημάτων τους. Όπως η αλυσίδα Μασούτης, τα καταστήματα της οποίας λειτούργησαν ως τις 16:00, η αλυσίδα Γαλαξίας, το δίκτυο της οποίας παρέμεινε ανοικτό έως τις 15:00, τα καταστήματα της MyMarket που λειτούργησαν ως τις 16:00, και τα κατατστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος ως τις 17:00. Σημειώνεται πως κλειστά παρέμειναν τα καταστήματα της Σκλαβενίτης.

  Εντός των καταστημάτων επιτρέπονται 4 άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον. Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τροφίμων είναι έως τις 20:30 με την εξαίρεση της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1 π.μ.

  Τα καταστήματα τροφίμων απαγορεύεται να πωλούν, με εξαίρεση το τηλεφωνικό και ηλεκτρονικό εμπόριο μεταξύ άλλων ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, κουβέρτες, ενδύματα, υποδήματα, παπλώματα, χαλιά, ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, έπιπλα, φωτιστικά, βιβλία και παιγνίδια εξαιρουμένων των εορταστικών ειδών καθώς και λιανικού εμπορίου εορταστικών, αποκριάτικων και άλλων ψυχαγωγικών ειδών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ