Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Δεκ-2020 11:59

  Επ. Ανταγωνισμού: Τι αναφέρει ο εισηγητής για την καταγγελία της "Κωσταρέλος" κατά εισαγωγέων/διανομέων ρολογιών χειρός

  Επ. Ανταγωνισμού: Τι αναφέρει ο εισηγητής για την καταγγελία της "Κωσταρέλος" κατά εισαγωγέων/διανομέων ρολογιών χειρός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στις 15 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού σχετικά με την καταγγελία της εταιρείας "ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΣ" κατά εισαγωγέων/ διανομέων ρολογιών χειρός.

  Στην εισήγηση προτείνεται να διαπιστωθεί από την ΕΑ παράβαση των άρθρων 1 του ν. 3959/2011 και 101 ΣΛΕΕ από τις εξής καταγγελλόμενες ή αυτεπαγγέλτως ερευνώμενες εταιρείες: (i) ΤΑΙΜ ΣΕΝΤΕΡ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, (ii) ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΝΤΖΙΚΗ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΚΟΥΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ IKE, (iii) SHOP & TRADE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, (iv) SYMBOL ΕΛΛΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, (v) ORIS SA, (vi) AMER SPORTS EXPORT GMBH, και (vii) FOSSIL (EUROPE) GMBH, για τους λόγους που αναλυτικά περιγράφονται σε αυτήν, ενώ προτείνεται  να απορριφθεί η καταγγελία κατά τα λοιπά. 

  Ειδικότερα, σύμφωνα με την Εισήγηση, από τα στοιχεία που προσκόμισε η καταγγέλλουσα, καθώς και από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από επιτόπιους ελέγχους και λοιπά μέτρα έρευνας της Υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι οι ως άνω εταιρείες έχουν υιοθετήσει, ανά διαφορετικά χρονικά διαστήματα η καθεμία κατά την περίοδο 2011 έως και σήμερα, πρακτικές, οι οποίες, ανά περίπτωση, έχουν λάβει τη μορφή: (α) καθορισμού τιμών μεταπώλησης, ή/ και (β) ενέργειες για τον περιορισμό του παράλληλου εμπορίου, ή/ και (γ) περιορισμού αμοιβαίων προμηθειών μεταξύ μελών δικτύου επιλεκτικής διανομής, ή/ και (δ) απαγόρευσης παθητικών πωλήσεων.

  Υπό το φως των διαπιστώσεων αυτών, προτείνεται να επιβληθεί πρόστιμο στις εν λόγω εταιρείες, να υποχρεωθούν αυτές να παύσουν τις ως άνω διαπιστωθείσες παραβάσεις, στον βαθμό που αυτές συνεχίζονται και να τις παραλείπουν στο μέλλον, και να απειληθούν με πρόστιμο αν με απόφαση της ΕΑ βεβαιώνεται η συνέχιση ή επανάληψη των παραβάσεων.

  Υπενθυμίζεται πάντως ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της διαδικασίας και τις απόψεις των μερών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ