Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 29-Δεκ-2020 08:15

  Αίτηση ακύρωσης αποφάσεων του ΣτΕ ζητά η Intrakat

  Αίτηση ακύρωσης αποφάσεων του ΣτΕ ζητά η Intrakat
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Πέννυς Κούτρα

  Με νέο κύκλο νομικών ενεργειών, όσον αφορά τρεις διαγωνισμούς δημοσίων έργων προχωρά η Ιντρακάτ, μετά την απόρριψη από το ΣτΕ των προσφυγών που είχε καταθέσει κατά της προσωρινής ανάδειξης μειοδότη. 

  Πρόκειται για διαγωνισμούς συνολικού ύψους 214 εκατ. ευρώ, που προωθούνται από την Εγνατία Οδό, για τους οποίους προσωρινός μειοδότης έχει αναδειχθεί η ‘Ακτωρ, ο κατασκευαστικός βραχίονας του ομίλου Ελλάκτωρ.  Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην εταιρεία, πρόκειται άμεσα να καταθέσει αιτήσεις ακύρωσης των σχετικών αποφάσεων του ΣτΕ στις προηγούμενες προσφυγές της, επικαλούμενη πως αυτές είναι παρεκκλίνουσες από τη σχετική νομολογία. 

  Πρόκειται για την οδική σύνδεση του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ και της Εγνατίας Οδού με τον έκτο προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού 74,1 εκατ. ευρώ, και για δύο διαγωνισμούς συντήρησης της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων για τα επόμενα δύο χρόνια, με συνολικό προϋπολογισμό 140 εκατ. ευρώ. 

  Πέραν των παραπάνω νομικών διεκδικήσεων, η Ιντρακάτ, η οποία στο εννεάμηνο του 2020 κατέγραψε ισχυρές απώλειες σε επίπεδο κύκλου εργασιών και κερδών EBITDA, κατάφερε να οριστικοποιήσει μέρος των συμβάσεων – δημόσιων και ιδιωτικών-στις οποίες έχει μειοδοτήσει. Σημειώνεται πως το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων του oμίλου στo εννεάμηνο του 2020, ανέρχονταν στα 328 εακτ.ευρώ, ενώ ταυτόχρονα ανέμενε την οριστικοποίηση και υπογραφή των νέων συμβάσεων έργων. 

  Στο πλαίσιο αυτό, από τον Οκτώβριο έως σήμερα έχουν υπογραφεί τελικές συμβάσεις  ύψους 65 εκατ. ευρώ, ένα μικρό μόνον μέρος από το σύνολο των 206 εκατ. ευρώ σχετικών έργων που έχει αναλάβει ο όμιλος. Τα σημαντικότερα εξ αυτών αφορούν στη διευθέτηση χειμάρρων στο Θριάσιο και την Εσχατιά, προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ και 37 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, καθώς και ιδιωτικό έργο ύψους 7,7 εκατ. ευρώ που αφορά στη διαμόρφωση parking και πλατείας στο πλαίσιο του σύνθετου κτιριακού συγκροτήματος Ιωνικό Κέντρο, πλησίον του σταθμού Μετρό Περισσός.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ