Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Δεκ-2020 17:06

  "Πράσινο φως" από Επιτροπή Ανταγωνισμού στην απόκτηση της "Στάδιο 2020" από ΤΕΜΕΣ-Ι. Στασινόπουλο

  "Πράσινο φως" από Επιτροπή Ανταγωνισμού στην απόκτηση της "Στάδιο 2020" από ΤΕΜΕΣ-Ι. Στασινόπουλο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Τμήμα, την 23/12/2020, ενέκρινε ομόφωνα, με την υπ’ αριθ. 724/2020 απόφασή της, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, την από 23/10/2020 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση κοινού έλεγχου από τις "Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Ανώνυμη Εταιρεία" με δ.τ. "Τ.Ε.ΜΕΣ. Α.Ε."  και, τον  Ιωάννη-Ιπποκράτη Στασινόπουλο επί της εταιρείας με την επωνυμία "Στάδιο 2020 Αθλητικές και Αναψυχής Εγκαταστάσεις Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία".

  Με την ως άνω απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση, η οποία αφορά την ευρύτερη αγορά λειτουργίας και εκμετάλλευσης αθλητικών εγκαταστάσεων αντισφαίρισης, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011, όπως ισχύει, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στην αγορά.

  Σημειώνεται, όπως είχε γράφει το Capital.gr, ότι στις 23 Οκτωβρίου γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η συμφωνία μετόχων, σύμφωνα με την οποία η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και ο κ. Ιωάννης - Ιπποκράτης Στασινόπουλος θα αποκτήσουν έκαστος εξ αυτών μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 45% του μετοχικού κεφαλαίου της ανώνυμης εταιρείας "Στάδιο 2020 Αθλητικές και Αναψυχής Εγκαταστάσεις Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία", με αποτέλεσμα να αποκτήσουν από κοινού τον έλεγχο αυτής.

  Μέσω της κίνησης αυτή η ΤΕΜΕΣ επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση της στον αθλητικό τουρισμό που είναι από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους του θεματικού τουρισμού και η αξία του ξεπερνά τα 800 δισ. ευρώ. Η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. ελέγχεται από τους κ.κ. Αχιλλέα, Κωνσταντίνο και Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο και είναι ξενοδοχειακή επιχείρηση, ιδιοκτήτρια δύο ξενοδοχείων πέντε (5*) αστέρων, δύο γηπέδων γκολφ και συνοδών τουριστικών εγκαταστάσεων στη Μεσσηνία και μέτοχος κατά ποσοστό 51% της εταιρείας Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε., ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου Hilton Αθηνών.

  Ο κ. Ιωάννης - Ιπποκράτης Στασινόπουλος είναι Έλληνας επιχειρηματίας με άμεσες και έμμεσες συμμετοχές σε διάφορες εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ