Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Δεκ-2020 18:44

  Πιστοποίηση μηδενικού ισοζυγίου άνθρακα για την Σωληνουργεία Κορίνθου

  Πιστοποίηση μηδενικού ισοζυγίου άνθρακα για την Σωληνουργεία Κορίνθου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου άνθρακα των παραγωγικών εγκαταστάσεων και την απόκτηση του σήματος"Carbon Neutral Company" από τον φορέα πιστοποίησης TÜV NORD για το 2019, ολοκλήρωσε η Σωληνουργεία Κορίνθου.

  Είναι η πρώτη στον κόσμο εταιρεία παραγωγός σωλήνων χάλυβα που λαμβάνει αυτήν την πιστοποίηση.

  Η πλήρης αντιστάθμιση των εκπομπών έγινε μέσω της χρήσης πιστοποιημένων μονάδων μείωσης άνθρακα (Certified emission reductions) από εγκεκριμένα προγράμματατων Ηνωμένων Εθνών.

  Ο κ. Μπεκίρος, CEO της Σωληνουργεία Κορίνθου τόνισε πως: "Η πιστοποίηση Carbon Neutral Company από την TÜV NORD αποτελεί μια σημαντική στιγμή για εμάς, καθώς επιβεβαιώνει στην πράξη την προσήλωση της εταιρίας μας στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αναδεικνύοντας παράλληλα την πρωτοπορία μας στον κλάδο".

  Ο Δρ. Χημ.-Μηχ. Παναγιώτης Αχλάδας, επικεφαλής επαληθευτής της TÜV HELLAS (TÜV NORD), που επαλήθευσε τους υπολογισμούς των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, δήλωσε: "Η επαλήθευση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που προέρχονται από τις παραγωγικές δραστηριότητες της εταιρίας, με την χρήση τόσο θερμικής ενέργειας όσο και ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία προέρχεται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές, αποτέλεσε την αρχή μιας διεργασίας η οποία κατέληξε στην πλήρη αντιστάθμισή τους λαμβάνοντας υπόψη υψηλής ποιότητας δικαιώματα άνθρακα που προέκυψαν από εγκεκριμένα προγράμματα των Ηνωμένων Εθνών και φέρει επάξια το διακριτικό σήμα του Carbon Neutral Company του μητρικού μας Οργανισμού TÜV NORD".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ