Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 15-Δεκ-2020 14:54

  Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της Philip Morris International

  Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της Philip Morris International
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Διοικητικές αλλαγές στην κορυφή της πυραμίδας της Philip Morris International ανακοινώθηκαν σήμερα από την εταιρεία. Συγκεκριμένα ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της PMI Αντρέ Καλατζόπουλος διορίστηκε εκτελεστικός Πρόεδρος του ΔΣ, απόφαση που θα τεθεί σε ισχύ αμέσως πριν την ετήσια ΓΣ των μετόχων το Μάιο του 2021. Για προσωπικούς λόγους ο σημερινός πρόεδρος Louis Camilleri εξέφρασε την επιθυμία να αποσυρθεί από την ημέρα της ανακοίνωσης. Στη θέση του ως προσωρινός πρόεδρος μέχρι τον Μάιο θα υπηρετήσει ο Lucio Noto ανεξάρτητος προεδρεύων διευθυντής της PMI.
   
  Τον κ. Καλαντζόπουλο στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα αντικαταστήσει αμέσως μετά τη ΓΣ του Μαΐου ο COO της PMI Jacek Olczak. Ταυτόχρονα στην ίδια ΓΣ ο κ. Olczak αναμένεται να εκλεγεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της PMI. Ο κ. Olczak βρίσκεται στη θέση του COO από τον Ιανουάριο του 2018 ενώ νωρίτερα από τον Αύγουστο του 2012 ήταν CFO της εταιρείας. 

  Σύμφωνα με την εταιρεία, οι προγραμματισμένες διοικητικές αλλαγές διασφαλίζουν την απρόσκοπτη μετάβαση και συνέχεια στην ηγεσία της PMI. Άλλωστε οι κ. Camilleri, Καλαντζόπουλος και Olczak συνεργάστηκαν στενά από τότε που η PMI έγινε ανεξάρτητη εταιρεία, μοιράζονται ένα ενιαίο στρατηγικό όραμα και υπό την ηγεσία τους η εταιρεία έχει καταφέρει σημαντικά επιτεύγματα συμπεριλαμβανομένου του επιχειρηματικού μετασχηματισμού και της αδιαμφισβήτητης πρωτοπορίας στην κατηγορία των smoke – free προϊόντων. 

  Κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση των διοικητικών αλλαγών ο κ. Καλατζόπουλος δήλωσε ενθουσιασμένος με την επιλογή του κ. Olczak υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια επιλογή που διασφαλίζει τη συνέχεια της εταιρείας. Το πιο σημαντικό που πρέπει να διατηρήσουμε είναι το ξεκάθαρο όραμα που θέσαμε το 2016, για την αντικατάσταση των τσιγάρων με πιο ασφαλή προϊόντα που δεν περιλαμβάνουν καύση, πρόσθεσε σημειώνοντας ότι αυτός ο μετασχηματισμός είχε τρεις πυλώνες, την ανάπτυξη προϊόντων αποδεκτών προϊόντων από τους καταναλωτές, την επικοινωνία με τις κυβερνήσεις για την υιοθέτηση της κατάλληλης νομοθεσίας και τον οργανικό μετασχηματισμό της εταιρείας. Επενδύσαμε πάνω από 7 δισ ευρώ για να πειστούν οι καταναλωτές και σήμερα τα προϊόντα αυτά είναι παρόντα σε 64 χώρες ανέφερε ο κ. Καλατζόπουλος, ο οποίος από το νέο του ρόλο θα έχει την επίβλεψη της στρατηγικής της εταιρείας ενώ θα απεμπλακεί από την καθημερινή διοίκηση της PMI. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ