Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Δεκ-2020 09:00

  Nestle Needs YOUth: Η στήριξη των νέων στην αγορά εργασίας πιο επίκαιρη από ποτέ

  Nestle Needs YOUth: Η στήριξη των νέων στην αγορά εργασίας πιο επίκαιρη από ποτέ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πρώτα η οικονομική κρίση που εκτόξευσε τα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας, φέτος η πανδημία με όλες τις γνωστές συνέπειες σε σημαντικούς οικονομικούς κλάδους και φυσικά στην αγορά εργασίας. Στο επίκεντρο των επιπτώσεων, και πάλι οι νέοι.

  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ανεργία αυξάνεται ξανά λόγω της πανδημίας και υπολογίζεται πως θα έχουμε περισσότερους από 3 εκατομμύρια νέους άνεργους στην Ευρώπη και 80 χιλιάδες στην Ελλάδα

  Σήμερα, περισσότερο ίσως από ποτέ, η στήριξη τόσο των νέων στην αγορά εργασίας, η προώθηση των ονείρων τους, των στόχων τους και των επιχειρηματικών τους ιδεών είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, προς αποφυγή μιας νέας "γενιάς ανέργων του lockdown".

  Αυτό αποτελεί βασική επιδίωξη της Nestlé η οποία ήδη από το 2013 έχει αναπτύξει την πρωτοβουλία Nestlé Needs YOUth, ένα πρόγραμμα για την υποστήριξη της επαγγελματικής ζωής των νέων, που εγκαινιάστηκε πριν από επτά χρόνια στην Αθήνα.  

  Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή ευκαιριών απασχόλησης και προγραμμάτων μαθητείας και πρακτικής άσκησης. Ευκαιρίες που γίνονται ακόμη πιο σημαντικές εν μέσω των προκλήσεων που επέφερε η Covid-19, σε τομείς υποσχόμενους για την οικονομία και την κοινωνία. Για παράδειγμα, η κλιματική αλλαγή και ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι μερικές από τις πολλές προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Μέσα από τις δράσεις της, η Nestlé εξοπλίζει τη νέα γενιά με τις κατάλληλες δεξιότητες για να της δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις. 


  Ευκαιρίες απασχόλησης, θέσεις μαθητείας και πρακτικής άσκησης


  Όλα αυτά τα χρόνια, η Nestlé Ελλάς, μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας έχει προσφέρει 709 ευκαιρίες απασχόλησης και 285 θέσεις μαθητείας και πρακτικής άσκησης, ενώ έως το 2025 θα προσφέρει άλλες 300 ευκαιρίες απασχόλησης και 200 θέσεις μαθητείας και πρακτικής άσκησης στους νέους της χώρας μας. 

  Οι προκλήσεις φέτος λόγω της πανδημίας ήταν πολύ μεγαλύτερες, όπως και κατά τη διάρκεια του lockdown, η Nestlé οργάνωσε ψηφιακή εκπαίδευση για τους μαθητευόμενους της για να τους επιτρέψει να ολοκληρώσουν το απαιτούμενο πρόγραμμα εκπαίδευσης τους. Η Nestlé εφαρμόζει επίσης ψηφιακές πρωτοβουλίες που επιτρέπουν στους νέους να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία μέσω διαδικτυακών προγραμμάτων πρακτικής άσκησης. 

  H πρωτοβουλία Nestlé Needs YOUth περιλαμβάνει και τον πυλώνα "Alliance for YOUth” ("Συμμαχία για τη Νέα Γενιά”) που εγκαινιάστηκε από την εταιρεία το 2014, με στόχο να ενώσει εταιρείες που θέλουν να βοηθήσουν τους νέους να εισέλθουν στην αγορά εργασίας. Επιδίωξη των εταιρειών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία είναι να εξοπλίσουν τη νέα γενιά με τις κατάλληλες ψηφιακές και "πράσινες" δεξιότητες ώστε να διαμορφώσει την κοινωνία του αύριο. 

  "Η επένδυση στους νέους είναι η πιο σημαντική επένδυση για την εταιρεία μας, για την κοινωνία, για το μέλλον. Μέσω της πρωτοβουλίας Nestlé Needs YOUth που υλοποιούμε από το 2013, βοηθάμε τους νέους να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους, να εκπαιδευτούν μέσα από θέσεις μαθητείας και πρακτικής άσκησης ενώ τους προσφέρουμε και ευκαιρίες απασχόλησης. Λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι, αλλά και το ταλέντο που τους διακρίνει, η δέσμευσή μας για την υποστήριξη τους είναι σήμερα πιο ισχυρή από ποτέ. Θέλουμε να τους ανοίξουμε τον δρόμο προς την επίτευξη των στόχων τους", Βασίλης Αδαμίδης, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, Nestlé Ελλάς.

  12 ηγέτιδες εταιρείες από διαφορετικούς κλάδους ενώθηκαν για ένα σκοπό
  Τη χρονιά που πέρασε, και παρά τις μεγάλες προκλήσεις της πανδημίας, η Nestlé Ελλάς έφερε κοντά 11 ηγέτιδες εταιρείες από διαφορετικούς κλάδους, δημιουργώντας μια μοναδική συμμαχία για την υποστήριξη των νέων. Οι 750 ταλαντούχοι νέοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, είχαν τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες που έχουν να κάνουν με την ομαδικότητα, την επίλυση προβλημάτων, την καινοτομία και τη διαχείριση συγκεκριμένων deadlines, και να παρουσιάσουν τις ιδέες και την οπτική τους για σημαντικά ζητήματα όπως είναι η εταιρική κοινωνική ευθύνη, οι γυναίκες στην ηγεσία αλλά και το brain drain. 

  nestle all 4 2

   Πρωτοβουλία Alliance 4 YOUth (η φωτογραφία είναι πριν την πανδημία)

  Οι 12 υποψήφιοι που ξεχώρισαν μέσα από τις διαφορετικές φάσεις του προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν σε εφαρμογή τις δεξιότητές και τις ιδέες τους για έξι μήνες στις συμμετέχουσες εταιρείες. 

  Όραμα του προγράμματος της Nestlé είναι να βοηθηθούν όσο περισσότεροι νέοι να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να έχουν τα απαραίτητα εφόδια για την επαγγελματική τους απασχόληση, ώστε να γίνουν οι δημιουργικοί υποστηρικτές της εταιρείας, επιτυχημένοι επιχειρηματίες και άνθρωποι που θα φέρουν την αλλαγή ανεξάρτητα από τον κλάδο τους ή το επίπεδο εμπειρίας τους. 

  Περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία Alliance 4 YOUth μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.linkedin.com/company/alliance-4-youth-in-greece/?miniCompanyUrn=urn%3Ali%3Afs_miniCompany%3A34578325

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ