Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Δεκ-2020 12:59

  Onex και Pyletech Shipyards διεκδικούν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

  ΕΤΑΔ: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Onex του Πάνου Ξενοκώστα και η Pyletech Shipyards του Θεόφιλου Πριόβολου είναι οι δύο εταιρείες που, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσαν προσφορά για τα περιουσιακά στοιχεία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) στον διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον ειδικό διαχειριστή. 

  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να προκηρυχθεί και ο προσωρινός πλειοδότης που θα αναλάβει το ενεργητικό της εταιρείας, χωρίς υποχρεώσεις και εργαζομένους. 

  Υπενθυμίζεται ότι η Onex ελέγχει ήδη τα Ναυπηγεία Σύρου και προετοιμάζει τη διαδικασία εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας σκοπεύοντας μαζί με τον Σκαραμαγκά να δημιουργήσει ένα ναυπηγικό hub στην Ελλάδα. Πληροφορίες των τελευταίων 24ώρων ανέφεραν ότι η Onex δεν θα κατέθετε προσφορά, λόγω αδυναμιών στον διαγωνισμό. Τώρα πηγές που παρακολουθούν τη διαδικασία αναφέρουν ότι η προσφορά που υπεβλήθη τελικά από την εταιρεία του κ. Ξενοκώστα είναι τυπική, προκειμένου να εξασφαλίσει έννομο συμφέρον και να μπορεί να επέμβει στη διαδικασία αν αυτό απαιτηθεί. 

  Από την Pyletech Shipyards, του ομίλου North Star, έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο ανάπτυξης των ναυπηγείων με αιχμή τις νέες τεχνολογίες μέσω ενός επενδυτικού προγράμματος που θα φτάσει τα 700 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα τετραετίας. 

  Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός αφορά έκταση περίπου 400 στρεμμάτων και τον μηχανολογικό και άλλο εξοπλισμό. Παράλληλα από χθες "τρέχει” και ο διαγωνισμός της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) για το ακίνητο που διαθέτει μέσα στην έκταση των Ναυπηγείων το οποίο περιλαμβάνει τη δεξαμενή νο5. 

  Κώστας Κετσιετζής

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ