Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Δεκ-2020 08:28

  Ξεκινά και επίσημα το νέο κεφάλαιο της Forthnet υπό την United Group

  Forthnet: Ανθεκτικό EBITDA στο 6μηνο παρά την πανδημία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή 

  Με τη νέα διοίκηση που εκλέγεται σήμερα, η United Group, συμφερόντων BC Partners, ξεκινά και τυπικά την αλλαγή σελίδας στη Forthnet. Παράλληλα, προχωρά και η δημόσια πρόταση που θα οδηγήσει την εταιρεία εκτός χρηματιστηριακού ταμπλό.

  Η United Group, έχοντας προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε ένα μπαράζ αγορών μετοχών από τις τράπεζες αλλά και από άλλους μετόχους μειοψηφίας όπως η Wind και η μαλτέζικη Go ελέγχει πλέον το 56,89% της Forthnet. To ποσοστό αυτό θα ανέβει στο 84,6% με την ολοκλήρωση της μετατροπής των μετατρέψιμων ομολογιών που απέκτησε. 

  Με την υποχρεωτική δημόσια πρόταση που ανακοινώθηκε χθες αργά το απόγευμα, η United Group σκοπεύει να αποκτήσει το υπόλοιπο 15,4% του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet στην τιμή των 0,3 ευρώ ανά μετοχή. 

  Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση το προσφερόμενο αντάλλαγμα είναι κατά 0,2% μεγαλύτερο από τη μέση τιμή της μετοχής το τελευταίο εξάμηνο, κατά 66,67% μεγαλύτερο από την ανώτατη τιμή στην οποία η United Group απέκτησε μετοχές τον τελευταίο χρόνο και κατά 91,08% από την αποτίμηση που πραγματοποίησε η Euroxx Χρηματιστηριακή. 

  Πλέον το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο πως θα αντιδράσουν στην πρόταση οι μέτοχοι μειοψηφίας που έχουν απομείνει, δηλαδή η Massar Investments από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που κατέχει μερίδιο 9,63%, και η Vodafone με ποσοστό 2,77%.

  Εφόσον αποκτήσει τουλάχιστον το 90% των μετοχών της Forthnet μετά την ολοκλήρωση του υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης, η United Group θα ασκήσει το δικαίωμα του squeeze-out των υπολοίπων μετόχων. 

  Αλλά ακόμη και στην περίπτωση που το ποσοστό της δεν ξεπεράσει το 90% με τη λήξη της δημόσιας πρότασης, η εταιρεία δηλώνει ότι προτίθεται να συνεχίσει, με την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς, τις προσπάθειες για τη διαγραφή των μετοχών της Forthnet από το ΧΑ

  Γενική Συνέλευση για το νέο ΔΣ 

  Σε μια παράλληλη εξέλιξη, σήμερα πραγματοποιείται η γενική συνέλευση των μετόχων για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, η οποία παρά τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει το προηγούμενο διάστημα, δεν αναμένεται να κρύψει εκπλήξεις. 

  Βάσει της πρόταση της Newco United Group Hellas που δημοσιοποιήθηκε χθες, η οποία και θα εγκριθεί από τη ΓΣ, καθώς η εταιρεία έχει την απόλυτη πλειοψηφία των δικαιωμάτων ψήφου στο νέο διοικητικό συμβούλιο θα συμμετάσχουν οι: Νικόλαος Σταθόπουλος (επικεφαλής της BC Partners), Δημήτρης Τζελέπης (CFO και "προσωρινός CEO” της Forthnet), Vladislav Ratajac καθώς και οι Dirk Gerkens και Γεώργιος Δουκίδης, ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη.  

  Πρόεδρος του ΔΣ αναμένεται να παραμείνει ο κ. Σταθόπουλος, ενώ στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα παραμείνει πιθανότατα ο Δημήτρης Τζελέπης, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα CEO αμέσως μετά την αποχώρηση του Πάνου Παπαδόπουλου. 

  Στο επίκεντρο η Νοva 

  Σε πρώτη φάση, το βάρος της νέας διοίκησης αναμένεται να πέσει στη Nova. Αυτό τουλάχιστον διαφαίνεται και από τις δηλώσεις της διευθύνουσας συμβούλου της United Group, Victoriya Boklag, που συνόδευαν την ανακοίνωση της εισόδου της Forthnet στον όμιλο. 

  "Η Nova έχει μια ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα και διαβλέπουμε μεγάλες προοπτικές. Έχουμε τη δυνατότητα να φέρουμε στην ελληνική αγορά περισσότερο περιεχόμενο και περισσότερες επιλογές στον τομέα της ψυχαγωγίας και του αθλητισμού", ανέφερε χαρακτηριστικά. 

  Εξάλλου, η πρώτη μεγάλη μάχη υπό τη νέα διοίκηση θα δοθεί την ερχόμενη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου. Τότε είναι προγραμματισμένη η υποβολή προσφορών για τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης στην Ελλάδα των ποδοσφαιρικών αγώνων του UEFA Champions League, καθώς και του Europa League, για την περίοδο 2021-2024. Απέναντί της η Nova θα βρει την Cosmote TV. 

  kostaskets@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα: 

  * United Group: Δημόσια πρόταση για το 100% της Forthnet στα 0,3 ευρώ/μετοχή

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ