Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Δεκ-2020 18:51

  Τα νέα δεδομένα για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας καταδεικνύουν ραγδαία αύξηση της καινοτομίας

  Τα νέα δεδομένα για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας καταδεικνύουν ραγδαία αύξηση της καινοτομίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Νέα δεδομένα που συλλέχθηκαν από τα πρόσφατα διπλώματα ευρεσιτεχνίας φανερώνουν πως η καινοτομία στα έξυπνα συνδεδεμένα αντικείμενα επιταχύνεται πολύ γρήγορα σε όλο τον κόσμο.

  Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και γνωστοποιεί πως σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας μελέτης από το European Patent Office με τίτλο "Patents and the Fourth Industrial Revolution - the global technology trends enabling the data-driven economy" προκύπτουν τα εξής:

  - Αποκαλύπτεται ότι οι τεχνολογίες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης (4IR) αντιπροσώπευαν παγκοσμίως περισσότερο από το 10% του συνόλου των δραστηριοτήτων κατοχύρωσης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το 2018.

  - Η παγκόσμια ανάπτυξη των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας 4IR είναι σχεδόν πέντε φορές ταχύτερη από το μέσο όρο.

  - Οι ΗΠΑ είναι ο παγκόσμιος ηγέτης, ενώ ισχυρή είναι και η ανάπτυξη από την Κίνα και τη Νότια Κορέα, με την Ευρώπη να χάνει έδαφος.

  - Στην Ευρώπη, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία αντιπροσωπεύουν τα μεγαλύτερα μερίδια καινοτομίας της 4IR, αλλά αρκετές μικρότερες οικονομίες έχουν καλύτερες επιδόσεις.

  - Στα top 20 περιφερειακά clusters που είναι υπεύθυνα για πάνω από το ήμισυ του συνόλου των δραστηριοτήτων κατοχύρωσης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, τα 13 μεγαλύτερα βρίσκονται όλα στην Ασία ή τις ΗΠΑ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ