Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Δεκ-2020 18:46

  H Coca Cola HBC χάνει τη διανομή της Brown-Forman σε δύο χώρες

  H Coca Cola HBC χάνει τη διανομή της Brown-Forman σε δύο χώρες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Η Brown - Forman, από τους παγκόσμιους παίκτες στον κλάδο των αλκοολούχων ποτών, αποφάσισε να αντικαταστήσει την Coca Cola HBC στη διανομή των προϊόντων της σε Εσθονία και Λετονία με την Liviko, όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης

  Κάτι που επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Krzysztof Matenko ανώτατο στέλεχος της Brown-Forman. Όπως ανέφερε: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τη Liviko για να διανείμουμε το premium χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά για να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις μάρκες μας στην Εσθονία και τη Λετονία.

  Από την πλευρά της Coca Cola HBC, πηγές ανέφεραν: "Είναι ακριβές ότι δεν θα διανέμουμε τα brands της Brown-Forman σε Λετονία και Εσθονία από 1η Ιανουαρίου 2021 και με αυτό το δεδομένο έχουμε διασφαλίσει μια ομαλή μετάβαση για τους πελάτες μας. Ωστόσο, παραμένουμε μια επιχείρηση με σημαντική δραστηριότητα σταpremium aλκολούχα ποτά σε αυτές τις δύο αγορές και αναζητούμε περαιτέρω ευκαιρίες για να την ενισχύσουμε στις χώρες της Βαλτικής.

  Διατηρούμε μια ισχυρή σχέση με την Brown-Forman σε επτά άλλες αγορές μας, μεταξύ των οποίων και στη μεγαλύτερη αγορά μας, αυτή της Νιγηρίας”. 

  Η συνεργασία της Coca Cola HBC με την Brown - Forman, στο χαρτοφυλάκιο της οποίας περιλαμβάνονται brands όπως το Jack Daniels, η Finlandia, και το El Jimador, ξεκίνησε το 2008 από την Ουγγαρία και, πριν από τις τελευταίες εξελίξεις, διένειμε τα συγκεκριμένα προϊόντα σε 9 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται. 

  Βέβαια η συνεργασία με την Brown - Forman δεν είναι η μοναδική που έχει η εταιρεία στην κατηγορία των αλκοολούχων ποτών που είναι μια συμπληρωματική δραστηριότητα. Από το 2010, διανέμει τα προϊόντα της Edrington (Famous Grouse, Macallan, Brugal) σε 14 αγορές, το 2016 ξεκίνησε νέα συνεργασία με την Gruppo Campari (Campari, Aperol, Cinzano) από την Ελλάδα, και σήμερα η διανομή έχει επεκταθεί σε 14 αγορές, ενώ η εταιρεία είναι ο ιδιοκτήτης δύο τοπικών επώνυμων αλκοολούχων ποτών του Ουγγρικού Rézangyal και της Σερβικής MB Impex.

  Επίσης, συνεργάζεται με άλλες μάρκες Premium Spirits σε μικρότερο αριθμό χωρών (π.χ. Remy-Cointreau, Jägermeister, Nemiroff, Pulcari, Lucano, Glendalough, Ouzo Πλωμάρι).

  Αποτέλεσμα πέρυσι τα έσοδα από την κατηγορία των αλκοολούχων ποτών αντιπροσώπευαν το 3% του συνόλου των εσόδων της, η κατηγορία των αναψυκτικών εισέφερε το 71% των εσόδων, το νερό το 8%, οι χυμοί το 8%, το έτοιμο προς κατανάλωση τσάι το 4%, τα ενεργειακά ποτά το 4% και από 1% οι κατηγορίες των plant-based αναψυκτικών και ο καφές. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ