Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Δεκ-2020 17:45

  Επιπρόσθετο ποσοστό 1% στη Lamda απέκτησε o Σπ. Λάτσης

  Επιπρόσθετο ποσοστό 1% στη Lamda απέκτησε o Σπ. Λάτσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην αγορά 1.362.164 κοινών ονομαστικών μετοχών της Lamda Development, με μέση τιμή 6,45 ευρώ και συνολική αξία 8.785.957,80 ευρώ, προχώρησε η Consolidated Lamda Holdings που ελέγχει με 42,2% την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων.  

  Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται από κύκλους της αγοράς ως ψήφος εμπιστοσύνης από τον Σπύρο Λάτση που είναι επικεφαλής της Consolidated Lamda Holdings. Ως εκ τούτου, το ποσοστό της Consolidated Lamda Holdings αυξάνεται περίπου στο 43%.

  Σε ό,τι αφορά το Ελληνικό όπως ανέφερε, πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, την ερχόμενη άνοιξη θα γίνουν φανερά ορισμένα έργα που αφορούν, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη υποδομών, αθλητικών εγκαταστάσεων, τη διαμόρφωση της παραλίας κ.α.

  Νωρίτερα, το πρώτο δίμηνο του 2021 θα πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε., στην Lamda Development, διαδικασία που απαιτείται προκειμένου να λάβει χώρα το οικονομικό κλείσιμο του έργου, οδηγώντας στην εκταμίευση ποσού 300 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στην πρώτη δόση του συνολικού τιμήματος 900 εκατ. ευρώ.

  Η πανδημία, όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου, δεν θα μπορούσε να μην δημιουργήσει εμπόδια, αλλά η εταιρεία συνεχίζει, με γοργούς ρυθμούς, την υλοποίηση των πρόδρομων εργασιών, μελετών κτλ.

  Η Lamda Development έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση, ενώ εκτιμάται πως κατά την πρώτη πενταετία, θα τοποθετηθούν κεφάλαια της τάξεως των 2 δισ. ευρώ.

  Η επένδυση συνοδεύεται με επιμέρους έργα που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη δικτύων πέμπτης γενιάς, την υλοποίηση τηλεπικοινωνιακών υποδομών και την ανάπτυξη ακινήτων, τα οποία θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ