Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Δεκ-2020 08:36

  "Bonus" 50 εκατ. στο EquiFund για τις startups

  startups
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Κατά 50 εκατ. ευρώ αυξάνεται το ποσό που μπορεί να διαθέσει το  EquiFund στις startups. Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και του υφυπουργού Γιάννη Τσακίρη το Ελληνικό Δημόσιο θα εισφέρει επιπλέον 50 εκατ. ευρώ μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ) στο Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (EquiFund). 

  Η πρόσθετη χρηματοδότηση, θα κατευθυνθεί στο Παράθυρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης (Growth window), το οποίο αφορά την ενίσχυση υφιστάμενων επιχειρήσεων που βρίσκονται ήδη σε στάδιο ανάπτυξης. Τα υποταμεία που συμμετέχουν σε αυτό το παράθυρο, είναι τα το Elikonos 2, το EOS και η  Synergia.

  Το EquiFund έχει και το Παράθυρο Καινοτομίας (Innovation window) το οποίο υποστηρίζει επιχειρηματικές ιδέες που βρίσκονται στη φάση της μεταφοράς τεχνολογίας (technology transfer) ή και επιχειρηματικής επιτάχυνσης (acceleration), οι οποίες παρουσιάζουν αναπτυξιακή δυναμική και δυνατότητες επιχειρηματικής αξιοποίησης και το Παράθυρο Επιχειρηματικής Εκκίνησης (Early Stage window) το οποίο στηρίζει επιχειρήσεις startups στα πρώτα τους βήματα. Στο παράθυρο Innovation, συμμετέχουν τα υποταμεία ΒigPi, Metavallon, Uni.fund και Velocity Partners και στο Early Stage, τα υποταμεία Marathon και Venture Friends. 

  Έως σήμερα, μέσω του EquiFund έχουν επενδυθεί συνολικά 112 εκατ. ευρώ και έχουν χρηματοδοτηθεί 98 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 94 είναι νεοφυείς.

  Σημειώνεται πως οι δημόσιοι πόροι προς το Ταμείο, θα ανέρχονται στα 350 εκατ. ευρώ, με τη συμμετοχή των ιδιωτικών funds, το ποσό ξεπερνάει τα 500 εκατ. ευρώ, ενώ  η συνολική "έκθεση" της ΕΑΤ στο EquiFund, πλέον διαμορφώνεται στα 65 εκατ. ευρώ, από 15 εκατ. ευρώ.

  Η αρχική και βασική χρηματοδότηση της επενδυτικής πλατφόρμας EquiFund προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑνΕΚ) με 200 εκατ. ευρώ, 60 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και 40 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ