Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 28-Νοε-2020 12:31

  Ελλάκτωρ: Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη

  Ελλάκτωρ: Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Με έναν απολογισμό των 2,5 ετών που έχει αναλάβει την διοίκηση του ομίλου επέλεξε να κλείσει τη χθεσινή ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα εννεαμήνου, ο διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης.

  "Πριν από περίπου 2,5 χρόνια αναλάβαμε την διοίκηση της Ελλάκτωρ και από τότε αναμορφώσαμε πλήρως τον όμιλο και τις δραστηριότητες του”, σημείωσε ο κ. Καλλιτσάντσης για να προχωρήσει στη συνέχεια στην αναφορά των κυριότερων σταθμών των τελευταίων 2,5 ετών.

  Αναφέρθηκε στην απορρόφηση της ΕΛΤΕΧ Άνεμος, την επέκταση στις ΑΠΕ, την αναδιάρθρωση του ομίλου και την επιβολή νέων πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης, καθώς και την έκδοση του "πράσινου” ομολόγου των 600 εκατ. Ευρώ.

  "Το πιο σημαντικό”, σημείωσε, "είναι ότι μετά από χρόνια προβλήματα πετύχαμε την πλήρη αναδιοργάνωση της Ακτωρ”, η οποία αποσύρθηκε από ζημιογόνες αγορές (Σερβία, Αλβανία, ΗΠΑ, Αυστραλία κ.α.) και πλέον επικεντρώνεται στις αγορές της Ελλάδας και της Ρουμανίας, ενω διατηρεί και μια μικρή παρουσία στο Κατάρ.

  "Μπορούμε να πούμε ότι η πλατφόρμα Change4Ellaktor πέτυχε τον στόχο της”, τόνισε ο κ. Καλλιτσάντσης.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας από τους αναλυτές δεν αναφέρθηκε στις μετοχικές εξελίξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς οι ερωτήσεις επικεντρώθηκαν στις ΑΠΕ, τις Παραχωρήσεις και βέβαια τον Τομέα των Κατασκευών.

  Στις ΑΠΕ ο κ. Καλλιτσάντσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία με την EDPR για επένδυση 1 δισ. ευρώ που αφορά την ανάπτυξη δυναμικότητας 900 MW σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο και την Εύβοια.

  Για τις παραχωρήσεις το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις επιπτώσεις της πανδημίας που μειώνει τα έσοδα τα αυτοκινητοδρόμων. Σε ό,τι αφορά την Αττική Οδό, ο κ. Καλλιτσάντσης σημείωσε ότι η κυκλοφορία τον Αύγουστο ήταν μειωμένη -7% , Σεπτεμβρίο (-13%) και τον Οκτώβριο (-16%), ενώ με την εφαρμογή του δεύτερου lockdown η μείωση έφτασε το 50%.

  Τέλος, στις κατασκευές ο κ. Επικεφαλής της Ελλάκτωρ σημείωσε ότι συνεχίζεται η αναδιάρθρωση της Άκτωρ σημείωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και περικοπής εξόδων που θα εξοικονομήσει περί τα 100 εκατ. ευρώ. "Ο κλάδος των Κατασκευών επηρεάστηκε σημαντικά από την πανδημία, ωστόσο πλέον εργαζόμαστε για να θωρακίσουμε την κερδοφορία μας”, σημείωσε.

  Kostaskets@capital.gr

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ