Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Νοε-2020 08:30

  Ο Fourlis "κτίζει" θέση για την επόμενη ημέρα

  Ο Fourlis "κτίζει" θέση για την επόμενη ημέρα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Με ταμειακά διαθέσιμα της τάξης των 100 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από την επέκταση των γραμμών χρηματοδότησης και από τη μετάθεση των πληρωμών των βασικών προμηθευτών του που είναι οι: InterIKEA, Nike, Adidas, αναμένεται ότι θα κλείσει η φετινή χρονιά για τον όμιλο Fourlis ο καθαρός δανεισμός του οποίου θα διαμορφωθεί στα 100 εκατ. ευρώ.

  Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Απόστολος Πεταλάς, κατά τη διάρκεια του conference call ενημέρωσης των αναλυτών, η πανδημία θα τελειώσει και ο όμιλος προετοιμάζεται για τις ευκαιρίες της επόμενης ημέρας, από υγιή χρηματοοικονομική θέση, ωφελημένος από τις νέες καταναλωτικές τάσεις και με ενισχυμένες συνεργασίες με τους συνεταίρους του, την ΙΚΕΑ και τις Adidas και Nike, με τους οποίους έχει εξασφαλίσει ευνοϊκούς όρους συναλλαγων εν μέσω πανδημίας.

  Σημείωσε πως μετά από τον Οκτώβριο, όπου οι πωλήσεις του ομίλου και στους δύο κλάδους αλλά και σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές ισορρόπησαν, τον Νοέμβριο από τα φυσικά καταστήματα μετράει μόνο 30-35% των περσινών πωλήσεων (για την Ελλάδα που συνεισφέρει το 60% του τζίρου) και από την έναρξη του lockdown λειτουργούν τα e-shop στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα μέσω του e-commerce μπορεί να ανακτηθεί 30%-35% του τζίρου.

  Για τον Δεκέμβριο δεν υπάρχει ορατότητα ενώ όπως αναφέρθηκε κάθε μήνας lockdown μεταφράζεται σε απώλειες 4-5 εκατ. ευρώ. 

  Σε ότι αφορά τις επενδύσεις τα στελέχη του ομίλου σημείωσαν πως μέχρι το 2023 θα υλοποιηθούν επενδύσεις 22-23 εκατ. ευρώ στα logistics, στην ανάπτυξη νέων σημείων και στο ψηφιακό κανάλι. Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση του ομίλου, έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα μικρών ΙΚΕΑ σε Πάτρα και Κρήτη, ενώ αναζητείται χώρος στη Βουλγαρία. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ