Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Νοε-2020 14:03

  Συνεργασία Attica Bank και The Tipping Point στο mentoring μαθητών 12 σχολείων

  Συνεργασία Attica Bank και The Tipping Point στο mentoring μαθητών 12 σχολείων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H Attica Bank εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον οργανισμό The Tipping Point, υποστηρίζοντας την υλοποίηση του προγράμματος σε 12 σχολεία, τα οποία βρίσκονται σε περιοχές όπου δραστηριοποιείται και παρέχει τις υπηρεσίες της.

  Μαθητές από Ιωάννινα, Καλαμάτα, Λαμία, Λάρισα, Πάτρα, Πύργο, Ρόδο, Ηράκλειο, Τρίκαλα, Χαλκίδα, Χανιά και Χίο, μέσω live ομαδικών τηλεδιασκέψεων ή/και ασύγχρονων ερωτήσεων-απαντήσεων, έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν με επαγγελματίες (μέντορες) από όλο τον κόσμο προκειμένου να ανακαλύψουν τα ενδιαφέροντα τους, καθώς και να εμπνευστούν για τα πρώτα τους επαγγελματικά και ακαδημαϊκά βήματα. 

  Μέσω του Tipping Point, οι μαθητές συνδέονται άμεσα με την αγορά εργασίας, ενημερώνονται για πολλαπλά επαγγέλματα ή ειδικότητες που επιθυμούν, ενώ παράλληλα καλλιεργούν σημαντικές δεξιότητες στο πλαίσιο της συζήτησης τους με τους μέντορες, όπως είναι οι επικοινωνιακές δεξιότητες, η κριτική σκέψη και η συνεργασία. 

  Επιπλέον, η συνεργασία της Attica Bank με το Tipping Point διευρύνεται, καθώς στελέχη της Τράπεζας θα έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν το ρόλο του μέντορα, προκειμένου να μοιραστούν τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους από την επαγγελματική τους πορεία και καθημερινότητα με μαθητές από όλη την Ελλάδα.

  Το TTP έχει ως σκοπό να συμβάλλει στη δημιουργία ενημερωμένων και ενσυνείδητων νέων, σε ότι αφορά τις ακαδημαϊκές επιλογές τους και τη μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία.

  Με τη χρήση της τεχνολογίας, μαθητές, σε νησιά, σε απομακρυσμένα χωριά της περιφέρειας, σε προάστια των μεγάλων πόλεων, διευρύνουν τους ορίζοντες και τις επιλογές τους, λαμβάνουν απαντήσεις στις δικές τους ερωτήσεις από ανθρώπους-πρότυπα (μέντορες) σε όλο τον κόσμο - από γιατρούς και αγρότες του διπλανού νησιού, μέχρι αθλητές και μηχανικούς της NASA.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021