Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Νοε-2020 15:27

  Η επιχειρηματική ιδέα σας στο Ignite Ideas, το πρόγραμμα ανοιχτής καινοτομίας της Nestlé Ελλάς

  Η επιχειρηματική ιδέα σας στο Ignite Ideas, το πρόγραμμα ανοιχτής καινοτομίας της Nestlé Ελλάς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έχετε την ιδέα, αλλά μπορεί να λείπει η τεχνογνωσία, η απαραίτητη συμβουλευτική, η υποστήριξη για να την κάνετε πράξη. Το πρόγραμμα Ignite Ideas, που υλοποιείται με την πρωτοβουλία της Nestlé Ελλάς  και του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάνει ακριβώς αυτό και βοηθά επιχειρηματικές ή ερευνητικές ομάδες να φτάσουν πιο κοντά στους στόχους τους! Η Nestlé υποστηρίζει νέους επιχειρηματίες παρέχοντας τους τα εφόδια που χρειάζονται για να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις.

  Στο πρόγραμμα συμμετέχουν καινοτόμες λύσεις οι οποίες:

  • έχουν τεχνικό ή λειτουργικό χαρακτήρα
  • αξιοποιούν τεχνολογίες αιχμής που μπορούν να εφαρμοστούν στο περιβάλλον της εταιρείας και να εναρμονιστούν με τους στόχους της
  • μπορούν να υλοποιηθούν πιλοτικά σε πραγματικό περιβάλλον

   

  Έχει δε διττό σκοπό: αφενός την ενδυνάμωση νέων επιχειρηματιών ώστε να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις με οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο και αφετέρου την ενεργή συμμετοχή των ανθρώπων της εταιρίας (από όλα τα τμήματα και με διαφορετική ειδικότητα) που ως μέντορες, εκπαιδευτές και σύμβουλοι, παρέχουν επιχειρηματική καθοδήγηση στις συμμετέχουσες ομάδες προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους.

  "Η υποστήριξη των νέων και της νεανικής επιχειρηματικότητας αποτελούν προτεραιότητα για την εταιρία μας. Μέσω του προγράμματος ανοιχτής καινοτομίας Ignite Ideas μας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουμε τις πρωτοπόρες ιδέες νεοφυών ελληνικών επιχειρήσεων σε τομείς που σχετίζονται με τη δραστηριότητά μας και να τους παρέχουμε εφόδια και εργαλεία που θα τις ενδυναμώσουν και θα τις βοηθήσουν να εξελιχθούν και να πετύχουν τους στόχους τους. Το πρόγραμμα Ignite Ideas αποτελεί για εμάς πηγή έμπνευσης, συνέργειας, καλλιέργειας διαφορετικού τρόπου σκέψης και ανταποκρίνεται  στην επιδίωξη μας για την υποστήριξη των νέων και την ανάδειξη της καινοτομίας" σημειώνει ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Nestlé Ελλάς Νίκος Εμμανουηλίδης.

   

  Το φετινό πρόγραμμα

  Το φετινό Ignite Ideas είναι αφιερωμένο στη βιώσιμη ανάπτυξη, πυλώνας που αποτελεί προτεραιότητα για τη Nestlé Ελλάς. Τριάντα έξι ομάδες υπέβαλλαν τις καινοτόμες προτάσεις τους για τους θεματικούς τομείς του προγράμματος που περιλαμβάνουν την κυκλική οικονομία στη συσκευασία προϊόντων, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση σπατάλης τροφίμων, τη βιώσιμη εφοδιαστική αλυσίδα και τις μεταφορές, καθώς και την εκπαίδευση σε ζητήματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος. 

  Φωτογραφία από την τελική φάση του περσινού Ignite Ideas. Η πανδημία αναγκαστικά κάνει τη φετινή διοργάνωση διαδικτυακή 

   

  "Το στοίχημα για εμάς είναι μέσα από το πρόγραμμα να αναπτυχθούν  proof-of-concepts, προϊόντα και υπηρεσίες που θα προσφέρουν προστιθέμενη αξία τόσο στην εδραιωμένη επιχείρηση και στους πελάτες της όσο και στην startup" τονίζει η Μαριάννα Γαλάνη, Project Manager, του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

  Το Ignite Ideas περιλαμβάνει 3 φάσεις μέσα από τις οποίες οι ομάδες αξιολογούνται και  καλούνται να επιβεβαιώσουν το Proof of Concept που παρουσίασαν δοκιμάζοντας το σε πραγματικό περιβάλλον και στη συνέχεια να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα στην επιστημονική επιτροπή του προγράμματος. Στην πορεία τους αυτή, έχουν δίπλα τους τους ανθρώπους της εταιρείας που τους προσφέρουν την πολύτιμη γνώση και εμπειρία που διαθέτει ο καθένας στον τομέα του και με βάση τις ανάγκες που έχει κάθε ομάδα.

  Sponsored by Nestlé

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ