Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Νοε-2020 12:06

  Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη ΛΑΡΚΟ

  Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη ΛΑΡΚΟ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό για τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ. Πρόκειται για τον πρώτο από τους δύο διαγωνισμούς ο οποίος διενεργείται από τον ειδικό διαχειριστή Γ. Μελέτη.
   
  Σύμφωνα με την πρόσκληση η ημερομηνία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι η Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021.

  Τα μεταβιβαζόμενα περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνουν: τις παραχωρήσεις μεταλλευτικών δικαιωμάτων επί των μεταλλείων της Εύβοιας, της Φθιώτιδας (περιοχή Άγιος Ιωαάννης) τα αποθέματα μεταλλευμάτων, αγροτεμάχια στην περιοχή της Λάρυμνας και στην Εύβοια, καθώς και τον κινητό και λοιπό εξοπλισμό στην περιοχή της Λάρυμνας.

  Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον από δυνητικούς επενδυτής και θα προεπιλεγούν εκείνοι που θα πληρούν τα κριτήρια επιλογής που θα καθορίζονται βάσει του διαγωνισμού. 
  Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού , οι προεπιλεγέντες ενδιαφερόμενοι της πρώτης φάσης θα υποβάλλουν δεσμευτική προσφορά συνοδευόμενη από εγγυητική επιστολή. 

  Σημειώνεται ότι εκτός από το διαγωνισμό του ειδικού διαχειριστή, θα διενεργηθεί παράλληλα διαγωνισμός από το ΤΑΙΠΕΔ για τα πάγια που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο (εργοστάσιο της Λάρκο και δημόσια μεταλλεία). Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις η πρόσκληση για το διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να δημοσιοποιηθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ