Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 22-Νοε-2020 08:31

  Folli Follie: Oι κρίσιμες Γ.Σ. και η επόμενη μέρα

  Folli Follie: Oι κρίσιμες Γ.Σ. και η επόμενη μέρα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην 9η Δεκεμβρίου, οπότε θα λάβουν χώρα οι γενικές συνελεύσεις των ομολογιούχων της Folli Follie με αντικείμενο την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας, είναι στραμμένα τα βλέμματα της αγοράς.

  Άνευ απροόπτου, τότε αναμένεται οι κάτοχοι των εγγυημένων μετατρέψιμων ομολόγων 249,5 εκατ. ευρώ, των Swissbond ομολόγων 150 εκατ. ελβετικών φράγκων (ή 139 εκατ. ευρώ), όπως και των ομολόγων "Schuldschein", ποσού 51 εκατ. ευρώ, να εγκρίνουν το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας. Το γεγονός αυτό θα οδηγήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα στην υποβολή στη Δικαιοσύνη προς επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης, με την εταιρεία να έχει εξασφαλίσει ενδιάμεση χρηματοδότηση της τάξεως των 13 εκατ. ευρώ από το θεσμικό fund Arena.

  Πρόκειται για κεφάλαια απαραίτητα ωσότου η εταιρεία ολοκληρώσει την αναδιάρθρωσή της. Κι αυτό δεδομένου ότι θα καθυστερήσει σημαντικά η αποδέσμευση χρημάτων συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ, τμήμα των οποίων έχει δεσμευθεί από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με μέρισμα θυγατρικής της Folli Follie στη Βουλγαρία. Η καθυστέρηση σχετίζεται και με το γεγονός ότι η εξέταση των σχετικών υποθέσεων –αφορούν τα αιτήματα στη Δικαιοσύνη της Folli Follie για άρση της δέσμευσης των κεφαλαίων– έχει ανατεθεί σε νέους εισαγγελείς.

  Η παροχή συναίνεσης από τους ομολογιούχους θα επιτρέψει στην εταιρεία να περάσει σε νέα εποχή, αφήνοντας πίσω τα χειρότερα. Προς την κατεύθυνση αυτή, η Folli Follie αναμένεται ότι θα προχωρήσει σε νέες συνεργασίες με στόχο την ενίσχυση της προϊοντικής βάσης, με σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται ακόμα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Πρόσφατα, εξάλλου, η Factory Outlet προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με την ΚΑΕ Ολυμπιακός, ενώ έχει υπογράψει συμφωνία με την εταιρεία αθλητικών ειδών Intersport και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

  Δ. Δ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ