Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 21-Νοε-2020 09:12

  Τι είχε αναφέρει στο Capital.gr o ιδρυτής της υπό χρεοκοπία Norwegian Air

  Τι είχε αναφέρει στο Capital.gr o ιδρυτής της υπό χρεοκοπία Norwegian Air
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Σε αποκλειστική συνέντευξή του το 2014 στο Capital.gr, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Norwegian Air Bjorn Kjos είχε αποκαλύψει ότι η αεροπορική χαμηλού κόστους εταιρεία εξέταζε για το καλοκαίρι του 2016 την ίδρυση βάσης είτε στο αεροδρόμιο της Αθήνας είτε αλλού. Σήμερα ο 74 ετών επιχειρηματίας, που δεν έκανε, τελικά, ποτέ πράξη τα σχέδιά του, βρίσκεται σε μία δίχως προηγούμενο, ίσως, περιδίνηση της καριέρας του. Η Norwegian Air έχει ενταχθεί σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές υπό το βάρος χρεών της τάξεως των 6,2 δισ. ευρώ. Η εξέλιξη είναι σε συνέχεια της άρνησης της νορβηγικής κυβέρνησης να παράσχει χρηματοδότηση στην αεροπορική της οποίας η συνεισφορά στην οικονομία της Νορβηγίας αντιστοιχεί σε 24.000 θέσεις εργασίας και σε 2 δισ. δολάρια το χρόνο.

  Η αεροπορική, θα πρέπει να προχωρήσει σε συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους της σε διάστημα 100 ημερών, όσο διαρκεί το καθεστώς προστασίας από τους επενδυτές στο οποίο έχει τεθεί.

  Τι έλεγε όμως, ο Kjos το 2014 στο Capital.gr;

  "Η ελληνική αγορά παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ταξιδεύουν στην Αθήνα, ενώ για τους Σκανδιναβούς τα ελληνικά νησιά είναι αγαπημένος προορισμός. Η Norwegian εκτελεί πτήσεις προς την Αθήνα κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, ενώ πετάει προς τα ελληνικά νησιά μόνο κατά το καλοκαίρι [...]

  Σχεδιάζουμε την ίδρυση βάσης στην Αθήνα ή σε άλλο ελληνικό προορισμό με ορίζοντα τη θερινή περίοδο του 2016. Η πληρότητα των αεροπλάνων μας που ταξιδεύουν προς την Ελλάδα αγγίζει το 90% και ενδεχομένως να αυξήσουμε τη δυναμικότητα (capacity) προς τα νησιά.  Η χώρα σας βρίσκεται σε μία κομβική γεωγραφική θέση, πολύ κοντά στην Μέση Ανατολή, την Ανατολή και τον Νότο, γεγονός που επιτρέπει την αεροπορική διασύνδεση των κοντινών μεταξύ τους περιοχών [...] H Ελλάδα παρουσιάζει τεράστια δυναμική και από την πλευρά ενός εξωτερικού παρατηρητή φαίνεται ότι η ελληνική οικονομία έχει ξεπεράσει τα δύσκολα, εμφανίζοντας ολοένα και καλύτερες επιδόσεις", ανέφερε τον Απρίλιο του 2014 οπότε, πράγματι, λίγους μήνες πριν την έλευση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη διακυβέρνηση, η εγχώρια οικονομία έμοιαζε να έχει αφήσει πίσω τα χειρότερα.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ