Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 21-Νοε-2020 08:33

  Pasal Development: Εξετάζει νέα ΑΜΚ το 2021

  Pasal
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εξετάζει να πραγματοποιήσει, ενδεχομένως μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020, η Pasal Development. Όπως αναφέρθηκε, κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση της εισηγμένης με αντικείμενο την έγκριση της ΑΜΚ ύψους έως 20 εκατ. ευρώ, η εταιρεία εκτός από νέα ΑΜΚ αξιολογεί και την έκδοση ομολογιακού δανείου το καλοκαίρι του 2021. Στους στρατηγικούς σκοπούς της εταιρείας ανήκουν η περαιτέρω ανάπτυξη στον τομέα των αποθηκευτικών χώρων, όπως και ο τριπλασιασμός της αξίας του χαρτοφυλακίου ακινήτων της που, έως το τέλος της χρονιάς, θα τοποθετείται σε περίπου 120 εκατ. ευρώ.

  Σύμφωνα με το περίγραμμα στρατηγικής που περιέγραψε, χθες, ο βασικός μέτοχος της Pasal Development Ηλίας Γεωργιάδης, μέχρι το τέλος της χρονιάς, η Pasal αναμένεται να προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της νέες αποθήκες. Και μέσω της εγκριθείσας ΑΜΚ και όσων προγραμματίζονται επιδιώκεται η διεύρυνση της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας, όπως και η ενίσχυση της ρευστότητάς της.

  Σήμερα η Pasal διαθέτει χαρτοφυλάκιο αποθηκευτικών χώρων επιφάνειας 100 χιλ. τ.μ., με τη ΝΟΕ Μεταλλικές Κατασκευές να συμμετέχει στην κάλυψη της ΑΜΚ με εισφορά ακινήτων. Η εταιρεία θα αποκτήσει το 19,5% της Pasal και η συνολική αξία ακινήτων που θα εισφέρει τοποθετείται σε 40 εκατ. ευρώ.

  Η ΝΟΕ

  Όσον αφορά τη ΝΟΕ που θα ελέγχει το 19,5% της Pasal, όπως έχει αναφέρει το Capital.gr, ιδρύθηκε το 1979 με αντικείμενο το σχεδιασμό, κατασκευή και ανέγερση κάθε είδους μεταλλικής κατασκευής. Η εταιρεία, με πρόεδρο τον Ηλία Τσίκλο, εμφανίζει σημαντική δραστηριότητα στην Μέση Ανατολή, έχει συμμετάσχει σε συμπράξεις με ξένες εταιρείες και έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην παραγωγή περισσότερων από 10 χιλ. τόνων τελικών προϊόντων χάλυβα. Διαθέτει μισθωμένους αποθηκευτικούς χώρους συνολικής επιφάνειας 160 χι. τ.μ., ενώ το εργοστάσιό της καλύπτει επιφάνεια 33 χιλ. τ.μ. στον Ασπρόπυργο.

  Η ΝΟΕ έχει υπό την κυριότητά της στον Ασπρόπυργο:

  - οικόπεδο έκτασης 54 στρεμμάτων με κτηριακές εγκαταστάσεις 20,3 χιλ. τ.μ.

  - κτήρια αποθηκών 18,8 στρεμμάτων επί αγροτεμαχίου έκτασης 32,6 στρεμ. κατά ποσοστό κυριότητας 33,33% και επί ενοικιαζόμενων αγροτεμαχίων 15,3 στρεμ.

  - αγροτεμάχιο 11 στρεμ. με κτήριο αποθήκης εμβαδού 4,4 χιλ. τ.μ.

  - αγροτεμάχιο 129,6 στρεμ. με αποθήκες 47,6 χιλ. τ.μ.

  - αγροτεμάχιο 30,3 στρεμ. με αποθήκες 11 χιλ. τ.μ. και

  -  αγροτεμάχιο 1,8 στρεμ.

  Επίσης, διαθέτει στο Μοσχάτο Αττικής οικόπεδο 16 στρεμμάτων με ημιτελή κτήρια 3,3 χιλ. τ.μ. πλέον 945 τ.μ. βοηθ. χώρων και κτήρια γραφείων 14,8 χιλ. τ.μ. πλέον 5,2 χιλ. τ.μ. βοηθητικών χώρων. Όπως και οικόπεδο στο Αιγάλεω 3 στρεμμάτων. με ποσοστό κυριότητας 55,86%, όπου βρίσκονται ημιτελή κτήρια εμβαδού 1,9 χιλ. τ.μ. και κτήρια γραφείων 850,6 τ.μ. πλέον 135 τ.μ. βοηθ. χώρων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ