Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Νοε-2020 10:45

  Αύξηση μεικτών κερδών κατά 87,73% για την ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ το 2019

  Αύξηση μεικτών κερδών κατά 87,73% για την ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ το 2019
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σημαντική ενίσχυση όλων των οικονομικών μεγεθών κατέγραψε το 2019 η γνωστή βιομηχανία κατεργασίας αλουμινίου ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ, στηριζόμενη τόσο στην αύξηση των εξαγωγών, όσο και στη διεύρυνση του μεριδίου στην εγχώρια αγορά.

  Για τη φετινή χρήση, παρά τις συνέπειες της πανδημίας η διοίκηση της εταιρείας προσβλέπει σε περαιτέρω βελτίωση των μεγεθών, με αξιοποίηση των ευκαιριών που προκύπτουν από την ανάπτυξη της αγοράς φωτοβολταϊκών και από τα προγράμματα τύπου "Εξοικονομώ".

  Ειδικότερα, τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2019, όπως παρουσιάστηκαν στη γενική συνέλευση που συνεδρίασε στις 30 Οκτωβρίου 2020 έχουν ως εξής:

  -Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 10.171.877,41 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 56,4% σε σχέση με τη προηγούμενη χρήση. Οι εξαγωγές ανήλθαν σε 2,635 εκατ. Ευρώ, μέγεθος που αντιστοιχεί στο 22,9% του κύκλου εργασιών.

  -Τα μεικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 87,73% στα 1.702.913,79 ευρώ, επίδοση που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των πωλήσεων. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 295.110,79 ευρώ.

  Η ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ από την ίδρυση της, έχει αναπτυχθεί σε μια μεγάλη και δυναμική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αγορά προφίλ αλουμινίου για αρχιτεκτονικές εφαρμογές (κουφώματα) και βιομηχανικές εφαρμογές (ειδικό προφίλ), καθώς και στην παραγωγή βάσεων φωτοβολταϊκών συστημάτων.

  Η ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ έχει αναδειχθεί στην Ελλάδα και διεθνώς σε ηγέτη στο σχεδιασμό και παραγωγή βάσεων φωτοβολταϊκών συστημάτων, αναπτύσσοντας ελληνική τεχνογνωσία σε υδραυλικά συστήματα trαckers. Τα συστήματα της ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ έχουν εγκατασταθεί σε δεκάδες έργα, στην Ελλάδα αλλά και σε όλες τις ηπείρους, σε ακραίες και απαιτητικές κλιματολογικές συνθήκες. Οι βάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων της εταιρείας καλύπτουν ευρεία γκάμα αναγκών, τόσο σε οικιακές εγκαταστάσεις όσο και σε πάρκα βιομηχανικής κλίμακας.

  Στον τομέα του προφίλ αλουμινίου αρχιτεκτονικών εφαρμογών η εταιρεία προχώρησε το 2019 στον σχεδιασμό και την παραγωγή του νέου συρόμενου θερμομονωτικού συστήματος Energy 16 Rro, εμπλουτίζοντας την γκάμα των ποιοτικών αρχιτεκτονικών σειρών της. Παράλληλα προχώρησε στην αναβάθμιση των παλαιότερων σειρών αρχιτεκτονικού προφίλ Energy 22, Energy 16, Energy 45 και Εuro 8000 επιτυγχάνοντας βελτίωση των συντελεστών θερμοπερατότητας.

  Στο ειδικό / βιομηχανικό προφίλ η παραγωγή εμπλουτίσθηκε με διψήφιο αριθμό νέων προϊόντων, σε συνεργασία με υφιστάμενους και νέους πελάτες.
  Σημειώνεται ότι το σύνολο των προϊόντων της ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ διαθέτει όλα τα απαραίτητα διεθνή πιστοποιητικά ποιότητας ή/και ενεργειακής απόδοσης.

  Για το 2020 η ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ προσβλέπει σε περαιτέρω αύξηση των οικονομικών της μεγεθών, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας του COVID 19.  Εκτός από την ενίσχυση της παρουσίας της στις παραδοσιακές αγορές της με ανταγωνιστικά προϊόντα και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες της, η ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ στοχεύει να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει η ανάπτυξη του ενεργειακού συμψηφισμού ("Net Metering") και το πρόγραμμα "Εξοικονομώ - Αυτονομώ" (τόσο στον τομέα των κουφωμάτων όσο και στα φωτοβολταϊκά τα οποία εντάσσονται στις επιλέξιμες παρεμβάσεις), παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις για τα οικιακά και μικρά επαγγελματικά φωτοβολταϊκά συστήματα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ