Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Νοε-2020 07:42

  Στη ΒC Partners περνά το ποσοστό της μαλτέζικης Go στη Forthnet

  Forthnet: Ανθεκτικό EBITDA στο 6μηνο παρά την πανδημία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή 

  Το ποσοστό 9,63% που κατέχει η μαλτέζικη εταιρεία τηλεπικοινωνιών Go Plc στη Forthnet πρόκειται να εξαγοράσει η BC Partners, μέσω της θυγατρικής της Newco United Group Hellas S.A.R.L. 

  H συμφωνία έγινε γνωστή μέσω ανακοίνωσης της Go (που ελέγχεται από το Δημόσιο της Τυνησίας) στο Χρηματιστήριο της Μάλτας στην οποία ανακοινώνεται η συμφωνία για την πώληση των 24.887.737 μετοχών της Forthnet σε συνολική τιμή 3.234.405, δηλαδή περίπου 0,13 ευρώ ανά μετοχή. 

  Στην ίδια ανακοίνωση,  αναφέρεται ότι η μεταβίβαση των μετοχών έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το αργότερο στις 11 Νοεμβρίου 2020. Ωστόσο, μέχρι την Παρασκευή δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη. 

  Σημειώνεται πως την Παρασκευή η μετοχή της Forthnet, η οποία βρίσκεται στην κατηγορία επιτήρησης του ΧΑ, έκλεισε στα 0,30 ευρώ με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να διαμορφώνεται στα περίπου 77,5 εκατ. ευρώ. 
   
  Η Newco United Group Hellas σήμερα κατέχει το 33,1957% του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet και με την εξαγορά των μετοχών της Go θα ανεβάσει το ποσοστό της στο περίπου 43% και θα πρέπει να προχωρήσει σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για τις υπόλοιπες μετοχές. 

  Παράλληλα, η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα προαίρεσης (call option), που σημειωτέον δύναται να ασκηθεί οποτεδήποτε, για την απόκτηση συνολικά 58.473.079 μετοχών της Forthnet. Τα δικαιώματα αυτά αντιστοιχούν σε ποσοστό 22,6318% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, που σήμερα κατέχουν οι πιστώτριες τράπεζες (Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank και Τράπεζα Αττικής).

  Στη Forthnet ποσοστό 14,06% κατέχει επίσης η Wind, 9,63% η Massar Invest από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και 2,77% η Vodafone.

  Τα επόμενα βήματα 

  Πρόσφατα η NewCo κάλυψε εξ ολοκλήρου το κοινό ομολογιακό δάνειο (ΚΟΔ) ύψους 27 εκατ. ευρώ που εξέδωσε η Forthnet με την εγγύηση της Forthnet Media (Nova), ενισχύοντας την ρευστότητα της εταιρείας, καθώς εκκρεμεί η έναρξη της λειτουργίας της εταιρείας ως Εικονικός Πάροχος Κινητής (ΜVNO) και το λανσάρισμα υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας (Nova Mobile). 

  Στην αγορά αναμένουν το τι θα πράξει η BC Partners με τις υπόλοιπες μειοψηφικές συμμετοχές. Σημειώνεται ότι στη Forthnet ποσοστό 14,06% κατέχει επίσης η Wind, 9,63% η Massar Invest από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και 2,77% η Vodafone.

  kostaskets@capital.gr 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ