Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Νοε-2020 07:37

  Ποια είναι η ΝΟΕ που θα αποκτήσει το 19% της Pasal Development

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Μέσω και στρατηγικής συνεργασίας με την εταιρεία ΝΟΕ Μεταλλικές Κατασκευές ενδυναμώνει η Pasal Development τη θέση της στην αγορά χώρων αποθήκευσης και διανομής (logistics), έναν από τους λιγοστούς κλάδους της αγοράς που έχουν επιδείξει ανθεκτικότητα έναντι της πανδημίας.

  Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων προγραμματίζει την υλοποίηση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου έως 20 εκατ. ευρώ, η οποία θα πραγματοποιηθεί με εισφορά σε είδος, ακίνητα και κτηριακές αναπτύξεις.

  Οι τελευταίες περιλαμβάνουν τις δέκα σχολικές μονάδες (ΣΔΙΤ), αξίας 12,5 εκατ. ευρώ, που θα εισφερθούν από την Sterner Stenhus Greece, δηλαδή το βασικό μέτοχο, με ποσοστό 87,5%, της Pasal Development.

  Διευκρινίζεται ότι τα δέκα κτήρια ανήκουν στην JPA Α.Ε.-ελέγχεται από την Sterner Stenhus -της οποίας το 100% του μετοχικού κεφαλαίου θα εισφερθεί στην επικείμενη ΑΜΚ.

  Το υπολειπόμενο ποσό, ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Pasal θα προέλθει από την εισφορά σε είδος, δηλαδή τμήματος της αξίας τριών χώρων logistics που βρίσκονται στον Ασπρόπυργο Αττικής και ανήκουν στην NOE Μεταλλικές Κατασκευές.

  Τα τρία αυτά ακίνητα έχουν αξία 37,5 εκατ. ευρώ, με 7,5 εκατ. ευρώ να αντιστοιχούν στο ποσό της εισφοράς σε είδος της ΝΟΕ η οποία θα αποκτήσει και το 19% του μετοχικού κεφαλαίου της Pasal.

  Οι εν λόγω ιδιοκτησίες, συνολικής επιφάνειας 62.500 τετραγωνικών μέτρων, πρόκειται να περιέλθουν στο χαρτοφυλάκιο της Pasal σε μία συμφωνία συνολικής αξίας 38 εκατ. ευρώ. Για το σκοπό αυτό η Pasal έχει εξασφαλίσει μακροπρόθεσμο ομολογιακό δάνειο της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ.

  Η ΝΟΕ

  Μέσω του σχεδιαζόμενου αυτού deal στο κάδρο έρχεται η ΝΟΕ Μεταλλικές Κατασκευές, η οποία ιδρύθηκε το 1979 με αντικείμενο το σχεδιασμό, κατασκευή και ανέγερση κάθε είδους μεταλλικής κατασκευής. Η εταιρεία, με πρόεδρο τον Ηλία Τσίκλο, εμφανίζει σημαντική δραστηριότητα στην Μέση Ανατολή, έχει συμμετάσχει σε συμπράξεις με ξένες εταιρείες και έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην παραγωγή περισσότερων από 10 χιλ. τόνων τελικών προϊόντων χάλυβα. Διαθέτει μισθωμένους αποθηκευτικούς χώρους συνολικής επιφάνειας 160 χι. τ.μ., ενώ το εργοστάσιό της καλύπτει επιφάνεια 33 χιλ. τ.μ. στον Ασπρόπυργο.

  Το 2019 ο κύκλος εργασιών της ΝΟΕ διαμορφώθηκε σε 14,9 εκατ. ευρώ από περίπου 17 εκατ. ευρώ το 2018, με το αποτέλεσμα προ τόκων και φόρων να έχει αυξηθεί, συγκριτικά με το 2018, κατά 100% στα 1,9 εκατ. ευρώ. Κατά την ίδια χρήση, η εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη 178,5 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 781,6 χιλ. ευρώ, ενώ καταγράφει συσσωρευμένες ζημίες 4,4 εκατ. ευρώ. Η καθαρή θέση της ΝΟΕ διαμορφώνεται σε 20,2 εκατ. ευρώ.

  Η ΝΟΕ έχει υπό την κυριότητά της στον Ασπρόπυργο:

  - οικόπεδο έκτασης 54 στρεμμάτων με κτηριακές εγκαταστάσεις 20,3 χιλ. τ.μ.

  - κτήρια αποθηκών 18,8 στρεμμάτων επί αγροτεμαχίου έκτασης 32,6 στρεμ. κατά ποσοστό κυριότητας 33,33% και επί ενοικιαζόμενων αγροτεμαχίων 15,3 στρεμ.

  - αγροτεμάχιο 11 στρεμ. με κτήριο αποθήκης εμβαδού 4,4 χιλ. τ.μ.

  - αγροτεμάχιο 129,6 στρεμ. με αποθήκες 47,6 χιλ. τ.μ.

  - αγροτεμάχιο 30,3 στρεμ. με αποθήκες 11 χιλ. τ.μ. και

  -  αγροτεμάχιο 1,8 στρεμ.

  Επίσης, διαθέτει στο Μοσχάτο Αττικής οικόπεδο 16 στρεμμάτων με ημιτελή κτήρια 3,3 χιλ. τ.μ. πλέον 945 τ.μ. βοηθ. χώρων και κήίρια γραφείων 14,8 χιλ. τ.μ. πλέον 5,2 χιλ. τ.μ. βοηθητικών χώρων. Όπως και οικόπεδο στο Αιγάλεω 3 στρεμμάτων. με ποσοστό κυριότητας 55,86%, όπου βρίσκονται ημιτελή κτήρια εμβαδού 1,9 χιλ. τ.μ. και κτήρια γραφείων 850,6 τ.μ. πλέον 135 τ.μ. βοηθ. χώρων.

  dimitris.delevegos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ