Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Νοε-2020 11:24

  Γιατί η διάκριση της Οινοποιίας Μπουτάρη, από το "Wine & Spirits", είναι σημαντική

  Γιατί η διάκριση της Οινοποιίας Μπουτάρη, από το "Wine & Spirits", είναι σημαντική
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Οινοποιία Μπουτάρη, για 19η φορά τα τελευταία 33 χρόνια, λαμβάνει από το αμερικάνικο περιοδικό "Wine & Spirits” την τιμητική διάκριση "Οινοποιείο της Χρονιάς” και κατατάσσεται ανάμεσα στις 6 καλύτερες οινοποιίες παγκοσμίως. 

  Κάθε χρόνο, οι δημοσιογράφοι και οι κριτικοί του αμερικανικού περιοδικού Wine & Spirits, δοκιμάζουν χιλιάδες ετικέτες κρασιών, που κυκλοφορούν στην αγορά των ΗΠΑ. Μόνο εφέτος, από την τυφλή δοκιμή του Wine & Spirits "πέρασαν” 9.200 ετικέτες κρασιών από οινοποιεία απ’ όλο τον κόσμο. Όμως πολύ λίγες ετικέτες, και ακόμη λιγότερες οινοποιίες έχουν την τιμή να λάβουν τον τίτλο του Οινοποιείου της Χρονιάς που απονέμει το Wine & Spirits. 

  Για κάποιες οινοποιίες βέβαια, η απονομή του συγκεκριμένου τίτλου αποτελεί παράδοση. Ο λόγος για την οινοποιία Μπουτάρη, η οποία κέρδισε και εφέτος επάξια την τιμητική διάκριση "Οινοποιείο της Χρονιάς” για το 2020, και κατετάγη για ακόμη και αφορά ανάμεσα στις 6 καλύτερες οινοποιίες παγκοσμίως. 

  Κάτι που αποτελεί τιμή όχι μόνο για την οινοποιία Μπουτάρη, αλλά και για το ελληνικό κρασί, πρεσβευτής του οποίου είναι η βορειοελλαδίτικη οινοποιία εδώ και πάνω από 140 χρόνια. 

  Επίσης, και αυτό πρέπει να επισημανθεί, με τη διάκριση αυτή η οινοποιία Μπουτάρη παραμένει και πάλι το μοναδικό, ελληνικό οινοποιείο που εκπροσωπεί τη χώρα στην top 6αδα του παγκόσμιου οινικού χάρτη. Όπως προαναφέρθηκε ήδη η απονομή του συγκεκριμένου τίτλου στην οινοποιία Μπουτάρη αποτελεί παράδοση. Τον συγκεκριμένο τίτλο η οινοποιία Μπουτάρη τον έχει λάβει συνολικά 19 φορές τα τελευταία 33 χρόνια. 

  Στην επίτευξη αυτή της σημαντικής φετινής διάκρισης, τα κρασιά που δοκιμάστηκαν και ξεχώρισαν, στις τυφλές δοκιμές που πραγματοποίησαν δημοσιογράφοι και κριτικοί του περιοδικού, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, ήταν το Grande Reserve Naoussa Boutari 2013, το οποίο έλαβε 94 βαθμούς, η Επετειακή Νάουσσα Μπουτάρη 2017, η οποία έλαβε 92 βαθμούς και η Σαντορίνη Μπουτάρη 2019 που έλαβε 90 βαθμούς. 

  Η διατήρηση της θέσης της οινοποιίας Μπουτάρη στην κορυφή των καλύτερων οινοποιείων παγκοσμίως, αποδεικνύει αφενός μεν τη διαχρονικότητα της δουλειάς που γίνεται στην ποιότητα και την ανάδειξη των ελληνικών ποικιλιών, αφετέρου επιβεβαιώνει ότι η ηγετική της θέση στην ελληνική οινική προσφορά δεν είναι τυχαία, αλλά έχει βαθιά θεμέλια στη γνώση και στη συνεχή προσπάθεια βελτίωσης και εξέλιξης. 

  pin

  Η οινοποιία Μπουτάρη αποτελεί μία ιστορική ελληνική οινοποιία με 140 χρόνια ιστορίας η οποία ιδρύθηκε στη Νάουσα Ημαθίας το 1879. Σήμερα δραστηριοποιείται με 6 οινοποιεία στις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας (Νάουσα, Σαντορίνη, Μαντινεία, Αττική, Κρήτη και Γουμένισσα) και έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη και ανάδειξη του ποιοτικού ελληνικού εμφιαλωμένου κρασιού εντός και εκτός συνόρων. Την πορεία της μέσα στα χρόνια έχουν σφραγίσει πάνω από 550 διακρίσεις που έχουν λάβει τα κρασιά της σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ