Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Νοε-2020 12:34

  Αναγκαίο το 2021 το ενιαίο πρωτόκολλο στις πτήσεις

  Αναγκαίο το 2021 το ενιαίο πρωτόκολλο στις πτήσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εφαρμογή ενός ενιαίου πρωτοκόλλου στον τουρισμό κατά τη θερινή περίοδο του 2021 καθίσταται απαραίτητη προκειμένου ο κλάδος των αερομεταφορών να ανακάμψει σταδιακά, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης, σήμερα, σε διαδικτυακή εκδήλωση της IATA. Από την πλευρά του, με δεδομένο ότι η επιβατική κίνηση έχει καταρρεύσει, ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος Παράσχης ανέφερε ότι απαιτείται, εκτός από τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης, η καταβολή αποζημίωσης υπό την μορφή κρατικής βοήθειας στις εταιρείες διαχείρισης των αεροδρομίων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί.

  Ενιαίο πρωτόκολλο

  Ο κ. Βασιλάκης ανέφερε ότι η διασπορά του ιού, είναι ιδιαίτερα μικρή στα ταξίδια που πραγματοποιούνται με αεροπλάνο, ενώ τόνισε ότι απαιτείται για την θερινή περίοδο του 2021 η εφαρμογή κοινών και ενιαίων πρωτοκόλλων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και με στόχο την επαναφορά της Ασίας και των ΗΠΑ στη διασυνδεσιμότητα των προορισμών. 

  Με εξαίρεση το πρώτο δίμηνο της χρονιάς, η πτώση των εσόδων στις αερομεταφορές αγγίζει το 80% και γι’ αυτό ο κλάδος θα αργήσει να ανακάμψει. "Η εφαρμογή πρωτοκόλλων για τις πτήσεις θα επιτρέψουν στον κόσμο του τουρισμού και των μεταφορών να είναι σε θέση να προγραμματίσουν. Αυτή πρέπει να είναι η διαφορά του 2021 σε σχέση με το 2020" σημείωσε ο κ. Βασιλάκης. Ο επικεφαλής της Aegean ανέφερε ότι τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης είναι αποτελεσματικά, ενώ έδωσε έμφαση στη συμβολή του κλάδου των αερομεταφορών στη βελτίωση των αερολιμενικών υποδομών και του ρυθμιστικού πλαισίου.  

  Αναγκαία η άντληση μεγαλύτερης ρευστότητας

  Ο κ. Παράσχης ανέφερε ότι η πτώση της επιβατικής κίνησης, εξαιρουμένων των πρώτων δύο μηνών της χρονιάς, διαμορφώνεται στο 77% και είναι ελαφρώς μικρότερη σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Εκτίμησε ότι το 2021 η επιβατική κίνηση αναμένεται να αντιστοιχεί περίπου στο 50% συγκριτικά με το 2019.

  Οι χειρότεροι μήνες από πλευράς επιδόσεων επιβατικής κίνησης ήταν ο Απρίλιος (-99%), ενώ ο καλύτερος μήνας ήταν ο Αύγουστος οπότε το ποσοστό υποχώρησης περιορίστηκε στο -60%. Ο ΔΑΑ, όπως ανέφερε ο κ. Παράσχης, έχει περιορίσει, από τον Απρίλιο έως σήμερα, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2019, το λειτουργικό κόστος κατά 50%. Θα αναζητήσει, όπως είπε, μεγαλύτερη ρευστότητα, ενώ αναγκαία θα ήταν η καταβολή κρατικής αποζημίωσης για τις ζημίες που έχουν υποστεί οι αερολιμένες.

  Δημ.Δελ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ