Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 10-Νοε-2020 16:13

  Σταθερά προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα της τάξεως των 59.9 εκατ. ευρώ κατέγραψε η BFF στο 9μηνο

  Σταθερά προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα της τάξεως των 59.9 εκατ. ευρώ κατέγραψε η BFF στο 9μηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Όπως και στο πρώτο εξάμηνο του έτους, προέκυψε υστέρηση στην είσπραξη τόκων καθυστερημένης αποπληρωμής ενώ η ρευστότητα που παρείχαν οι κυβερνήσεις οδήγησε σε μειωμένους χρόνους αποπληρωμής νέων τιμολογίων, επηρεάζοντας ουσιαστικά την ανάπτυξη της δραστηριότητας.

  Σε αυτό το περιβάλλον η BFF κατέγραψε αύξηση  της τάξεως του 10% σταθερά προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα, μη υπολογίζοντας τις εισπράξεις τόκων καθυστερημένης αποπληρωμής.

  Οι νέες εργασίες σημείωσαν αύξηση 25% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και ανήλθαν σε 3.8 δισ. ευρώ

  Το χαρτοφυλάκιο δανεισμού πελατών αυξήθηκε κατά 3% στα 3.7 δισ. ευρώ, σημειώνοντας σημαντική υπεραπόδοση σε σχέση με την αγορά. 39% εκτός Ιταλίας με το αντίστοιχο ποσοστό τον Σεπτέμβριο του 2019 να ανέρχεται σε 37%.

  Αναλυτικά τα υπόλοιπα σημεία:

  - Υψηλότερα αναβαλλόμενα έσοδα: Αύξηση κατά € 22 εκατ. (6%) του όγκου των μη-αναγνωρισμένων και εκτός προϋπολογισμού τόκων καθυστερημένης αποπληρωμής, οι οποίοι ανήλθαν σε € 423 εκατ.
  - Επάρκεια χρηματοδοτικών πόρων: Αύξηση της τάξεως του 15% στα € 4.1 δισ., με € 0.9 δισ. μη χρησιμοποιούμενες πιστωτικές γραμμές.
  - Τα καθαρά μη-εξυπηρετούμενα δάνεια, εξαιρουμένων των ιταλικών δήμων, σημείωσαν μείωση κατά 25% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και κάλυψη της τάξεως του 81%, ενώ τό κόστος ρίσκου ανήλθε σε 10 μ.β.
  - Ισχυρή κεφαλαιακή θέση με μερισματική δυνατότητα που ανέρχεται σε € 127 εκατ. Ο συνολικός κεφαλαιακός δείκτης και ο δείκτης CET1 ανήλθαν σε 16.5% και 12.0% αντίστοιχα, εξαιρούμενης της μερισματικής δυνατότητας.
  - Μέρισμα 2019: Ο Όμιλος είναι έτοιμος για την αποκοπή του μερίσματος, από την 1η Ιανουαρίου 2021 και έπειτα, αμέσως μόλις λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.
  - DEPObank: Αναμένονται οι τελικές εγκρίσεις από την Τράπεζα της Ιταλίας και την ΕΚΤ. Το κλείσιμο της συμφωνίας και η συγχώνευση αναμένονται το α΄ τρίμηνο του 2021.
  - Ελλάδα: Η συνεισφορά της ελληνικής δραστηριότητας factoring χωρίς δικαίωμα αναγωγής στα έσοδα του Ομίλου ανέρχεται σε € 46 εκατ. (έναντι €34 εκατ κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο) σημειώνοντας αύξηση 35%. Το νέο υποκατάστημα του Ομίλου στην Ελλάδα είναι πλέον πλήρως λειτουργικό έχοντας λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ