Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 06-Νοε-2020 08:10

  "Φουλάρει" τις μηχανές με νέες επενδύσεις η Septona

  "Φουλάρει" τις μηχανές με νέες επενδύσεις η Septona
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τις 70 χώρες στις οποίες εξάγει τα προϊόντα της προέρχεται το 65% των πωλήσεων της ελληνικής εταιρείας Septona που διαθέτει τρία εργοστάσια στα Οινόφυτα Βοιωτίας και ένα εργοστάσιο στη Βουλγαρία. 

  Παραγωγικό αποτύπωμα το οποίο έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια -το πρώτο δίμηνο της φετινής χρονιάς ολοκλήρωσε επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ- και αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω με τις νέες επενδύσεις ύψους 18 εκατ. ευρώ που προγραμματίζει να υλοποιήσει το 2021. 

  Μαζί και με τις νέες επενδύσεις των 18 εκατ. ευρώ, η ελληνική οικογενειακή εταιρεία που μετρά 47 χρόνια παρουσίας στην αγορά, ελληνική και διεθνή, θα έχει επενδύσει 74 εκατ. ευρώ από το 2010. Κεφάλαια που κατευθύνονται στην παραγωγή νέων προϊόντων, στην αύξηση της παραγωγικότητας και σε νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις προκειμένου να καλύψει τις αυξανόμενες πωλήσεις της. 

  Πέρυσι ο τζίρος της ενισχύθηκε κατά 20,7% στα 68,9 εκατ. ευρώ από 57,1 εκατ. ευρώ που ήταν το 2018. Η ανάπτυξη αυτή των πωλήσεων προήλθε από τη Septona AE κατά 6,7 εκατ. ευρώ και από τη θυγατρική της στη Βουλγαρία κατά 5,1 εκατ. ευρώ.

  Σημαντική αύξηση κατέγραψαν και τα EBITDA της τα οποία ανήλθαν σε 7,5 εκατ. ευρώ από 4,9 εκατ. ευρώ, ενώ υπερδιπλασιάσθηκαν τα καθαρά της κέρδη στα 2,59 εκατ. ευρώ έναντι 1,3 εκατ. ευρώ που ήταν στη χρήση του 2018. 

  Ακόμη μεγαλύτερη εκτιμάται ότι θα είναι η ανάπτυξη των οικονομικών της μεγεθών τη φετινή χρονιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr οι πωλήσεις της αναμένεται ότι θα ανέλθουν στα 85 εκατ. ευρώ και τα EBITDA σχεδόν θα διπλασιαστούν "πιάνοντας” τα 14-15 εκατ. ευρώ.         

  Σήμερα η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1973 με βασικό αντικείμενο την παραγωγή μπατονετών, έχει επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων προσωπικής υγιεινής, όπως μωρομάντηλα, βρεφοκαλλυντικά, σερβιέτες, υγρά μαντήλια καθαρισμού, και στην αγορά τροφίμων δημιουργώντας δύο σειρές προϊόντων χωρίς γλουτένη, ριζογκοφρέτες και δημητριακά πρωινού, ενώ ετοιμάζεται να εισέλθει και σε νέες κατηγορίες προϊόντων.

  Αποτέλεσμα να αποτελεί έναν από τους βασικούς παραγωγούς προϊόντων ατομικής φροντίδας παγκοσμίως με εξαγωγική δραστηριότητα και στις πέντε ηπείρους σε περισσότερες από 70 χώρες -σε 49 από αυτές με το brand Septona. Οι σημαντικότερες αγορές της είναι η Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ελβετία και οι Αραβικές χώρες, ενώ έχει παρουσία επίσης σε αγορές όπως ΗΠΑ, Νότια Αμερική, Ρωσία, Κίνα, Αυστραλία αλλά και Ζιμπάμπουε. 

  Η εταιρεία απασχολεί 557 άτομα προσωπικό, διαθέτει τρία εργοστάσια στα Οινόφυτα Βοιωτίας και εργοστάσιο στη Βουλγαρία για να καλύπτει τις ανάγκες των εξαγωγών στις χώρες της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης και 4 κέντρα διανομής στην Ευρώπη. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων