Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 02-Νοε-2020 18:05

  Στο αρχείο η έγκληση του Κ. Δομαζάκη κατά μελών του ΔΣ της Creta Farms

  Στο αρχείο η έγκληση του Κ. Δομαζάκη κατά μελών του ΔΣ της Creta Farms
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Στο αρχείο έθεσε η Εισαγγελία Ρεθύμνου την έγκληση του κ. Κωνσταντίνου Δομαζάκη κατά μελών του διοικητικού συμβουλίου της Creta Farms, αναφορικά με τη μη αναγνώριση της απαίτησής του ποσού 11,61 εκατ. ευρώ, αναφέρουν νομικοί κύκλοι, κάτι που έγινε δεκτό από τον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών. 

  Η έγκληση τέθηκε στο αρχείο διότι δεν προέκυψε ότι ο Εμμανουήλ Δομαζάκις λόγω της ιδιότητάς του ή άλλο πρόσωπο διαχειρίστηκε έστω και τμήμα της περιουσίας του Κ. Δομαζάκη ανερχόμενο στο ποσό των 11,651 εκατ. ευρώ, πλην του ίδιου του Κ. Δομαζάκη ο οποίος κατά το κρίσιμο εκείνο χρόνο (έτη 2005-2006), ήταν εκείνος που έδινε εντολές στους υπεύθυνους ταμίες, για την διεκπεραίωση των επίμαχων επιταγών και μεριμνούσε για την τήρηση των ισολογισμών. 

  Σε κάθε δε περίπτωση, αναφέρεται στο σκεπτικό, δεν προέκυψε η προέλευση των χρημάτων που βρέθηκαν στο προσωπικό λογαριασμό του Κωνσταντίνου Δομαζάκη, δηλαδή εάν αυτά αποτελούσαν δικά του προσωπικά χρήματα ή χρήματα προερχόμενα από κοινό λογαριασμό των αδελφών Δομαζάκη, ή εταιρικό καθώς και η υποκείμενη αιτία καταβολής στην περίπτωση που αφορούσαν προσωπικά χρήματα του Κ. Δομαζάκη τα οποία εισέρευσαν στην εταιρεία. 

  Η Εισαγγελία Ρεθύμνης απέρριψε την πράξη της απιστίας ως ουσία αβάσιμη, καθόσον, όπως αναφέρει, δεν προέκυψε από τον Μ. Δομαζάκι κατά τον ελεγχόμενο χρόνο κακοδιαχείριση της μητρικής ή του ομίλου που να προκάλεσε βέβαιη ζημιά αυτών, στηριζόμενη σε οιοδήποτε πόρισμα κατόπιν ελέγχου. 

  Σε ό,τι αφορά την πράξη υπεξαίρεσης, η Εισαγγελία Ρεθύμνης αναφέρει πως δεν έχει υποβληθεί νομοτύπως έγκληση είτε από την εταιρεία είτε σε κάθε περίπτωση από τον Κ. Δομαζάκη και συνεπώς ελλείψει απαιτούμενης δικονομικής προϋπόθεσης πρέπει να απορριφθεί, κατά το μέρος αυτό ως νόμω αβάσιμη, παρελκομένης της περαιτέρω εξέτασης της. Ενώ για την πράξη της παραβίασης του άρθρου 55 του νόμου περί Ανωνύμων Εταιρειών κατ’ εξακολούθηση ως προς τη θεώρηση των ισολογισμών που αφορούσε στις χρήσεις των ετών 2005 και 2006 η ως άνω πράξη, έχει ήδη υποκύψει από το 2012 σε παραγραφή διότι παρήλθε χρονικό διάστημα πέραν της πενταετίας από τον χρόνο τέλεσης της χωρίς εν τω μεταξύ να λάβει χώρα κάποιος λόγος αναστολή της παραγραφής.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ