Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Οκτ-2020 08:39

  Κοινή επένδυση ΤΕΜΕΣ - Ι. Στασινόπουλου

  Κοινή επένδυση ΤΕΜΕΣ - Ι. Στασινόπουλου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Τον από κοινού έλεγχο της εταιρείας "Στάδιο 2020 Αθλητικές και Αναψυχής Εγκαταστάσεις Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία" αποκτούν η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και ο κ. Ιωάννης - Ιπποκράτης Στασινόπουλος. Συγκεκριμένα στις 23 Οκτωβρίου γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η συμφωνία μετόχων, σύμφωνα με την οποία η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και ο κ. Ιωάννης - Ιπποκράτης Στασινόπουλος θα αποκτήσουν έκαστος εξ αυτών μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 45% του μετοχικού κεφαλαίου της ανώνυμης εταιρείας "Στάδιο 2020 Αθλητικές και Αναψυχής Εγκαταστάσεις Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία", με αποτέλεσμα να αποκτήσουν από κοινού τον έλεγχο αυτής.

  Μέσω της κίνησης αυτή η ΤΕΜΕΣ επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση της στον αθλητικό τουρισμό που είναι από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους του θεματικού τουρισμού και η αξία του ξεπερνά τα 800 δισ. ευρώ. Η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. ελέγχεται από τους κ.κ. Αχιλλέα, Κωνσταντίνο και Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο και είναι ξενοδοχειακή επιχείρηση, ιδιοκτήτρια δύο ξενοδοχείων πέντε (5*) αστέρων, δύο γηπέδων γκολφ και συνοδών τουριστικών εγκαταστάσεων στη Μεσσηνία και μέτοχος κατά ποσοστό 51% της εταιρείας Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε., ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου Hilton Αθηνών.

  Ο κ. Ιωάννης - Ιπποκράτης Στασινόπουλος είναι Έλληνας επιχειρηματίας με άμεσες και έμμεσες συμμετοχές σε διάφορες εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού. 

  Σε ό,τι αφορά την "Στάδιο 2020 Αθλητικές και Αναψυχής Εγκαταστάσεις Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία", ιδρύθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 2020, στα τέλη Φεβρουαρίου πιστοποιήθηκε η καταβολή του αρχικού Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 200.000 ευρώ ενώ πριν από λίγο διάστημα η έδρα της μεταφέρθηκε στον Δήμο Αμαρουσίου Αττικής και ειδικότερα στο Κέντρο Αντισφαίρισης του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών "Σπύρος Λούης". 

  Σκοπός της εταιρείας είναι μεταξύ άλλων η λειτουργία και εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων για την εκμάθηση του αθλήματος της αντισφαίρισης, η κατασκευή, γυμναστηρίων και εντευκτηρίων, η αγορά, μίσθωση, υπομίσθωση, υπεκμίσθωση και κάθε είδους περαιτέρω εκμετάλλευση αθλητικών καθώς και κάθε μορφής εγκαταστάσεων σχετικών με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το άθλημα της αντισφαίρισης. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ