Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 26-Οκτ-2020 08:01

  Ποια είναι η Agrifreda που επένδυσε ο Απ. Ταμβακάκης

  Ποια είναι η Agrifreda που επένδυσε ο Απ. Ταμβακάκης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση  

  Η βορειοελλαδίτικη βιομηχανία Agrifreda έγινε η τρίτη εταιρεία στην οποία επένδυσε η EOS Hellenic Renaissance Fund  που διαχειρίζεται η EOS Capital Partners επικεφαλής της οποίας είναι ο Απόστολος Ταμβακάκης. Έχουν προηγηθεί οι επενδύσεις στη βιομηχανία Μινέρβα στην οποία επένδυσε 5 εκατ. ευρώ και η Cosmos Sport στην οποία απέκτησε θέση εισφέροντας 12 εκατ. ευρώ. Συνολικά η EOS Capital Partners Α.Ε.Δ.Ο.Ε.Ε διαχειρίζεται κεφάλαια 120 εκατ. ευρώ.

  Στην εταιρεία τροφίμων Agrifreda A.E., η EOS επένδυσε 15 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης κεφαλαίου αποκτώντας το 20% της εταιρείας. Η Agrifreda ιδρύθηκε και διευθύνεται από το 2000 στην Άψαλο Εδέσσης από τον Γιάννη Σινιόσογλου και δραστηριοποιείται στις αγορές των κατεψυγμένων λαχανικών και φρούτων, χαλβά και ταχίνι, εμφιαλωμένου νερού και προϊόντων ζαχαροπλαστικής και σοκολάτας, με περισσότερους από 1.500 ενεργούς κωδικούς προϊόντων. Η εταιρεία αναπτύσσεται σε τρεις ξεχωριστές παραγωγικές μονάδες με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 37.000 τ.μ. και τρείς αποθηκευτικές μονάδες 45.000 τ.μ.

  Πέρυσι ο τζίρος της ανήλθε στα 37,5 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 5,97% σε σχέση με το 2018, τα EBITDA μειώθηκαν κατά 1,74% στα 6,7 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν κατά 4,2% στα 5,595 εκατ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 5,78% στα 4,345 εκατ. ευρώ, τα διαθέσιμα άγγιξαν τα 5,7 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια τα 30 εκατ. ευρώ. 

  Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που προήλθε από την πανδημία, η διοίκηση της εταιρείας στις οικονομικές καταστάσεις αναφέρει πως το μέγεθος των επιπτώσεων θα καθοριστεί κυρίως από τη διάρκεια και την έκταση της πανδημίας και τα αντίστοιχα μέτρα που λαμβάνονται από τα κράτη για να περιορίσουν την εξάπλωσή της, καθώς και από τις πρωτοβουλίες των κυβερνήσεων για την ενίσχυση της οικονομίας. Σημειώνει επίσης πως, η συναλλακτική δραστηριότητα της εταιρείας, κατά τους πρώτους μήνες του 2020 παρουσίασε οριακές μειώσεις σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης. 

  Τα κεφάλαια της EOS θα κατευθυνθούν στην δημιουργία αποθηκευτικών χώρων κατάψυξης μέσω των οποίων θα αυξηθεί η παραγωγική δυναμικότητα κατεψυγμένων λαχανικών και φρούτων, στις νέες γραμμές παραγωγής σε κατεψυγμένα φρούτα, σε νέα μονάδα παραγωγής νερού, στην επέκταση και ολοκλήρωση της επένδυσης στη μονάδα παραγωγής χαλβά και ταχίνι, στο νέο κέντρο logistics στην Αθήνα, και στη νέα μονάδα παραγωγής σοκολάτας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ